ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σβήνουν και γράφουν τη λίστα των μεταρρυθμίσεων.!

varoufakis tsipras
Το κυβερνητικό επιτελείο σβήνει και γράφει καθημερινά, φιλοδοξώντας να είναι έτοιμη η λίστα με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις έως τη Δευτέρα το πρωί, με σκοπό αυτές να βρίσκονται στις «αποσκευές» του πρωθυπουργού όταν θα φτάνει στο Βερολίνο, για να συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ.

Για τον λόγο αυτό, υπήρξε σύσκεψη χθες στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και παρουσία των Γ. Δραγασάκη και Γ. Βαρουφάκη, η οποία διήρκεσε πέντε ώρες και αναμένεται να επαναληφθεί σήμερα.

Το «παρών» έδωσε και η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ώστε να υπάρχει ο ανάλογος συντονισμός του κοινοβουλευτικού έργου και να προχωρήσουν με γοργό ρυθμό νομοθετικά οι μεταρρυθμίσεις.

Ο κατάλογος των ελληνικών προτάσεων αναμένεται να παρουσιαστεί στο τετ α τετ στη γερμανική καγκελαρία ως πρώτο δείγμα γραφής της Αθήνας για τις μεταρρυθμίσεις που δεσμεύεται να υλοποιήσει άμεσα, ενώ ταυτόχρονα θα την επεξεργάζονται και οι εκπρόσωποι των θεσμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχετικό έγγραφο θα είναι δεκασέλιδο, ενώ θα έχει ομαδοποιημένες και με λεπτομέρειες τις μεταρρυθμίσεις. Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι θα υπάρχουν σε αυτό πέντε μέτρα άμεσης εφαρμογής για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και ισάριθμα για το Δημόσιο. 

Η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων προβλέπεται να γίνει σε δύο ή τρία στάδια. Ανάμεσα στα άλλα, θα περιλαμβάνονται μέτρα για τη βελτίωση του επιχειρηματικού πλαισίου αλλά και τις ιδιωτικοποιήσεις με ένα άλλο μοντέλο, όπως θα το περιγράψει η κυβέρνηση. 

Με την ποσοτικοποίηση των μεταρρυθμίσεων, η ελληνική πλευρά ευελπιστεί να πείσει τους εταίρους να ανοίξουν πολύ σύντομα την στρόφιγγα της χρηματοδότησης, ώστε να ξεκλειδώσει έστω και μέρος της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ.


Διαφορετική ανάγνωση Τσίπρα - Μέρκελ για την 5η αξιολόγηση.!


Η νέα λίστα μεταρρυθμίσεων.!


loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.