ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

«Όποιος επιλέγει την οδό του κακού κλέβει ένα μέρος της ελευθερίας μας»

fragkiskos
Με έκκληση κατά της εκμετάλλευσης της εργασίας και κατά της μαφίας, ξεκίνησε η προγραματισμένη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Νάπολη. 

«Όποιος χριστιανός δέχεται την διαφθορά, βρωμάει, αποδέχεται την δυσοσμία», δήλωσε ο Ποντίφικας, μιλώντας σε κεντρική πλατεία της μεγαλούπολης του ιταλικού Νότου.

«Εγκληματίες πρέπει να μετανοήσετε, ναπολιτάνοι, αντιδράστε στην Καμόρρα», πρόσθεσε ο ποντίφικας, με ανοικτή καταδίκη της τοπικής αυτής μαφίας.

Ο Πάπας Μπεργκόλιο γνωρίζει καλά ότι το πρόβλημα του οργανωμένου εγκλήματος, στην Κάτω ιταλία είναι άμεσα συνδεδεμένο με εκείνο της έλλειψης εργασίας: «η ανεργία, η ανεπαρκής εργασία μας κλέβει την αξιοπρέπειά μας. Χωρίς δουλειά ο κάθε ένας από μας μπορεί να αρχίσει να ολισθαίνει προς την διαφθορά», τόνισε ο Φραγκίσκος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Πάπας ζήτησε, επίσης, την διαμεσολάβηση του πολιούχου της Νάπολης, Σαν Τζεννάρο, ώστε να μπορέσει να ηττηθεί οριστικά η διαφθορά. Το απόγευμα ο «άγιος πατέρας των καθολικών» θα πάρει μέρος σε ειδική τελετή, κατά την οποία, σύμφωνα με την παράδοση, μπορεί να επαναληφθεί το θαύμα που επιτρέπει στο αίμα του Αγίου Τζεννάρο, μέσα σε γυάλινη φιάλη, να επανέλθει σε ρευστή μορφή.

Πριν αφιχθεί στη Νάπολη ο Ποντίφικας προσευχήθηκε σε ειδικό χώρο λατρείας αφιερωμένο στην Παρθένο, στην Πομπηία, ενώ την ώρα αυτή μεταβαίνει στην φυλακές του Ποτζιορεάλε όπου και θα συναντηθεί με τους κρατουμένους.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.