ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΥΠΕΞ Β.Κορέας: Η Πγιονγκγιάνγκ μπορεί να αποτρέψει αμερικανική πυρηνική απειλή.!

ΥΠΕΞ Β.Κορέας
Η διαιρεμένη χερσόνησος της Κορέας είναι μια "επικίνδυνη πυρηνική πυριτιδαποθήκη" και η Βόρεια Κορέα έχει τη δύναμη να αποτρέψει τη "διαρκώς αυξανόμενη πυρηνική απειλή" εκ μέρους των ΗΠΑ καταφέροντας ένα προληπτικό πλήγμα, αν αυτό είναι απαραίτητο, δήλωσε σήμερα ο βορειοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών Ρι Σου Γιόνγκ.

Ο Ρι, σε μια από τις σπάνιες ομιλίες του στην υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό, δήλωσε πως τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, που πραγματοποιούνται από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, είναι "άνευ προηγουμένου προκλητικά και η πιθανότητα να πυροδοτήσουν έναν πόλεμο είναι ιδιαίτερα μεγάλη".

"Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας δεν μπορεί παρά να ενισχύσει την πυρηνική αποτρεπτική δυνατότητά της για να αντισταθμίσει την διαρκώς αυξανόμενη πυρηνική απειλή από τις ΗΠΑ. Τώρα η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας έχει την ισχύ να αποτρέψει τις ΗΠΑ καθώς και να πραγματοποιήσει ένα προληπτικό πλήγμα, αν αυτό είναι απαραίτητο", δήλωσε ο Ρι στο φόρουμ αυτό στη Γενεύη.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο ίδιος πρόσθεσε πως η Βόρεια Κορέα δεν θα φεισθεί προσπαθειών για να επιφέρει "φέτος μια μεγάλη αλλαγή στις διακορεατικές σχέσεις".

Το πρακτορείο Ρόιτερς σημειώνει πως τα σχόλια του βορειοκορεάτη ΥΠΕΞ είναι συνεπή με τη στάση που τηρεί η Πιονγκγιάνγκ κατά τα ετήσια αμερικανο-νοτιοκορεατικά στρατιωτικά γυμνάσια, τα οποία η Βόρεια Κορέα καταγγέλλει ως προετοιμασία για πόλεμο, καθώς και με τις φραστικές απειλές που συχνά διατυπώνει η βορειοκορεατική κυβέρνηση.

Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από την αντιπροσωπεία των ΗΠΑ ή από εκείνη της Νότιας Κορέας σ' αυτό το 65μελές φόρουμ του ΟΗΕ.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.