ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μέτρα για ενδεχόμενη χρεοκοπία ζητά η Bundesbank.!

Bundesbank
Να γίνουν βήματα προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η ευρωζώνη θα είναι σε θέση να αντέξει την ενδεχόμενη χρεοκοπία οποιουδήποτε κράτους-μέλους της νομισματικής ένωσης καλεί η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, η Bundesbank, στο μηνιαίο δελτίο της το οποίο δημοσιεύθηκε σήμερα.

«Η κρίση του χρηματοπιστωτικού τομέα και του κρατικού χρέους... δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί» ανέφερε η Μπούντεσμπανκ στο μηνιαίο δελτίο της και πρόσθεσε ότι είναι τα κράτη και οι επενδυτές αυτοί που πρέπει να αναλαμβάνουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα χρέη τους.

«Υπό αυτή την έννοια, η νομισματική ένωση θα όφειλε να είναι σε θέση να αντέξει την ακραία περίπτωση της αδυναμίας πληρωμών ενός κράτους-μέλους» προσθέτει η γερμανική κεντρική τράπεζα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η προτροπή της Μπούντεσμπανκ συνοδεύεται από την πρότασή της να ληφθούν μέτρα ώστε μεγάλες τράπεζες —συστημικά σημαντικές— να μπορούν να εκκαθαριστούν με το ελάχιστο δυνατό κόστος για τα κράτη.

Εξάλλου η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας σημείωσε ότι συνεχίστηκε η σθεναρή ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας το πρώτο τρίμηνο του 2015 και προέβλεψε πως η τάση αυτή θα συνεχισθεί το δεύτερο τρίμηνο του έτους, κυρίως λόγω του δυναμισμού των εξαγωγών της γερμανικής βιομηχανίας, αλλά και της εσωτερικής ζήτησης.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.