ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

O Κοέλιο αργεί να πληρώσει τους φόρους του.!

koelio
Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσους Κοέλιο, ο οποίος επέβαλε τους μεγαλύτερους φόρους στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, δέχεται πυρά επειδή δεν πληρώνει τους δικούς του φόρους εμπρόθεσμα.

Ο Αντόνιο Κόστα, ο ηγέτης της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης, υποστήριξε σήμερα ότι ο Πάσους Κοέλιο "έκανε κατάχρηση της πολιτικής ασυλίας του σε μια περίοδο φορολογικού μαρτυρίου για τους Πορτογάλους οι οποίοι οφείλουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους" και ότι "η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός επιδεικνύουν αναισθησία".

Πολλά στελέχη των Σοσιαλιστών ζήτησαν την παραίτηση του Πάσους Κοέλιο, αλλά ο Κόστα είπε ότι θα περιμένει να ακούσει τις εξηγήσεις που έχει να δώσει ο πρωθυπουργός στο κοινοβούλιο.

Ο Πάσους Κοέλιο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Σολ, παραδέχτηκε ότι "υπήρχαν χρονιές που δήλωνα και πλήρωνα τους φόρους μετά τη λήξη της διορίας, αλλά κατέβαλα πρόστιμα και τόκους — μερικές φορές αυτό γινόταν γιατί το ξεχνούσα, άλλες επειδή δεν είχα τα χρήματα".

Καθώς διέρρεαν πληροφορίες ότι οι φορολογικές αρχές αναγκάστηκαν να τον απειλήσουν με κατάσχεση περιουσιακών του στοιχείων γιατί όφειλε φόρους ύψους 6.000 ευρώ από το διάστημα 2003-2007, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι πάντα πλήρωνε αυτά που χρωστούσε.

"Δεν έχω χρέη προς τις φορολογικές αρχές... Με αντιμετώπιζαν όπως οποιοδήποτε άλλο φορολογούμενο, χωρίς να μου παραχωρούν προνόμια. Παραδέχομαι ταπεινά ότι καθυστερούσα, δεν είμαι υπερήφανος για αυτό, όμως πάντα πλήρωνα και δήλωνα τα πάντα", πρόσθεσε. "Έχω πληρώσει επίσης τα πάντα στα ασφαλιστικά ταμεία", κατέληξε.

Ο Πάσους Κοέλιο κατηγορήθηκε από τον Τύπο ότι είχε οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία για το διάστημα 1999-2003 και ότι αποπλήρωσε με μεγάλη καθυστέρηση τις οφειλές του. Η εφημερίδα Público έγραψε μάλιστα ότι χρωστά ακόμη πάνω από 5.000 ευρώ. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι οι καταβολές ήταν υποχρεωτικές στη δική του περίπτωση την εποχή εκείνη.

Οι Σοσιαλιστές προηγούνται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών, που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο στην Πορτογαλία, αλλά ο κυβερνών συνασπισμός ακολουθεί με ελάχιστη διαφορά.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.