ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

O Έρογλου δεν αναμένει θετική κίνηση της Αθήνας στο Κυπριακό.!

eroglou
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου δήλωσε ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν εκπλήσσει την τουρκοκυπριακή πλευρά» και πρόσθεσε ότι δεν περιμένει «θετική συμβολή» της Αθήνας στο Κυπριακό.

Ο Ντερβίς Έρογλου αναφέρει ότι πλησιάζει ο καιρός για να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις στο Κυπριακό. «Οι δυο πλευρές πρέπει να συμφωνήσουν ότι έχουν σοβαρές διαφωνίες σε ό,τι αφορά τις διάφορες πτυχές του Κυπριακού».

Σε δηλώσεις στο τουρκικό δίκτυο CNN TÜRK, τις οποίες δημοσιεύει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα «Καθημερινή» της Κύπρου, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης εμφανίστηκε σίγουρος για την επανεκλογή του. Δήλωσε ότι τα επόμενα δύο χρόνια οι εμπλεκόμενες πλευρές και ο διεθνής παράγοντας «πρέπει να συμφωνήσουν ότι το χάσμα στο Κυπριακό είναι πολύ μεγάλο». Μετά τη συνειδητοποίηση αυτού του δεδομένου, ο κ. Έρογλου αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Ο κ. Έρογλου δηλώνει αμετακίνητος στο ζήτημα των τουρκικών εγγυήσεων και ισχυρίζεται ότι «οι τουρκικές εγγυήσεις είναι αναγκαίες για τη διαφύλαξη της ειρήνης στην Κύπρο».

Για το θέμα της κλειστής περιοχής (Βαρώσια) της κατεχόμενης Αμμοχώστου ο κ. Ερογλου είναι εξίσου αρνητικός.«Στόχος μου δεν είναι η επίλυση του προβλήματος του Βαρωσιού» αναφέρει και υποστηρίζει ότι ο στόχος του είναι η επίλυση του Κυπριακού. «Το Βαρώσι αποτελεί μια πτυχή του εδαφικού προβλήματος και η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να συζητήσει αυτή την πτυχή, όταν ανοίξει το κεφάλαιο του εδαφικού μετά την επανέναρξη των συνομιλιών» δηλώνει.

Επίσης, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης υποστήριξε ότι το 1974 «ο τουρκικός στρατός δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα για την κατάληψη της Λάρνακας».
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.