ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σάλος στον χώρο της Υγείας: Ποιο νοσοκομείο κρίθηκε ακατάλληλο; [photo]

geniko nosokomeio agios dimitrios
Σε καταγγελίες για πλημμελή καθαρισμό και απολύμανση των κλινοσκεπασμάτων...
και του ιματισμού και για πλημμελή καθαριότητα των χώρων του "Αγίου Δημητρίου" προέβη το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει η διοίκηση του Σωματείου, η κατάσταση οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού στα πλυντήρια, όπου εργάζεται μόνο ένα άτομο που πρέπει να πλένει, να στεγνώνει και να σιδερώνει όλα τα κλινοσκεπάσματα των κλινικών και τον ιματισμό των χειρουργείων, αλλά και στην μείωση των ωρών εργασίας των καθαριστριών από έξι σε τρεις.

nosokomeio agios dimitrios

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου η καθαριότητα παίζει καθοριστικό ρόλο λόγω των πολυανθεκτικών μικροβίων, εργάζεται μόνο μία καθαρίστρια 8.30-11.30 το πρωί, ενώ το απόγευμα περνάει δύο με τρεις φορές. Τη νύχτα δεν υπάρχει καμία καθαρίστρια.

Το Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλλει επίσης ελλείψεις προσωπικού στα μαγειρεία όπου εργάζονται δυο μάγειρες και δύο βοηθοί.

Παράλληλα, κάνει λόγο για πλημμελή φύλαξη των χώρων του Νοσοκομείου τονίζοντας ότι, λόγω των περικοπών των κονδυλίων για την πληρωμή της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, απασχολείται μόνο ένας υπάλληλος φύλαξης σε κάθε βάρδια, ενώ οι εξωτερικές πόρτες του κτιρίου κλειδώνονται από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί.

Το Σωματείο Εργαζομένων διερωτάται τι θα συμβεί αν τις ώρες που είναι κλειδωμένες οι πόρτες ξεσπάσει πυρκαγιά ή γίνει σεισμός.


Καταγγέλλουν επίσης ότι στο Νοσοκομείο υπάρχουν ελλείψεις φυσιοθεραπευτών και διοικητικών υπαλλήλων, ενώ οφείλονται στους εργαζόμενους ρεπό και αμοιβές για υπερωριακή απασχόληση.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.