ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Spiegel προς Μέρκελ: Σταμάτα την παράλογη πολιτική στην Ελλάδα, ενοποίησε την Ευρώπη

merkel
Να κάνει βήματα για την ενοποίηση της Ευρώπης και να σταματήσει την παράλογη πολιτική που ακολουθεί στην Ελλάδα καλεί ο Γερμανός Jakob Augstein, εγγονός του ιδρυτή του Spiegel, τη Γερμανίδα καγκελάριο με άρθρο του υπερ της Ελλάδας στο γερμανικό περιοδικό.

Με άρθρο – ανοιχτή επιστολή προς την Άνγκελα Μέρκελ ο αναλυτής τονίζει ότι η πολιτική του Βερολίνου τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα έχει προκαλέσει ρήγματα κι έχει υπονομεύσει το πνεύμα ειρήνης που διέπνεε την Ε.Ε. από την ίδρυσή της ενώ αποκαλεί "ανοησία" την γερμανική πολιτική που δέχεται μεν τις εξαγωγές και το ευρώ αλλά λέει όχι στην πολιτική ενοποίηση.
Μάλιστα, η ίδια η Μέρκελ έχει επιτρέψει να γίνεται αυτή η υπονόμευση με δηλώσεις της όπως εκείνη του 2011 που έκανε λόγο για τεμπέληδες Έλληνες, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε στην Ευρώπη ο ένας να έχει όλη την ώρα διακοπές κι ο άλλος να μην έχει σχεδόν καθόλου».
Όμως, όπως λέει το περιοδικό ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος δουλεύει σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ 2039 ώρες το χρόνο, ενώ οι Αμερικανοί 1786, οι Ιταλοί 1786 και οι Γερμανοί μόλις 1405.
Την ίδια στιγμή, σημειώνει ότι οι Έλληνες έχουν υποστεί μαι τελείως ανισόρροπη πολιτική λιτότητας που έχει οδηγήσει σε απώλεια 25% του ΑΕΠ, τα φτωχά νοικοκυριά σε απώλεια του 86% του εισοδήματός τους ενώ τα πλούσια μόνο σε 20%. Η ανεργία ανέβηκε από το 7,6 στο 26% και στους νέους είναι στο 44%. Κι όλα αυτά χωρίς κανένα μακροοικονομικό νόημα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, επικαλούμενος έρευνα του Gustav Horn για τα παραπάνω στοιχεία.
Σχολιάζοντας την πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο ο Augstein κάνει λόγο για χαμένη ευκαιρία συμφιλίωσης αλλά και για χάσιμο της ευκαιρίας να μιλήσει με περισσότερη θέρμη για μια κοινή ευρωπαϊκή συνείδηση.
Ο αρθρογράφος καταλήγει ότι η Άνγκελα Μέρκελ μπορεί να γίνει η "μητέρα" μιας περαιτέρω ενοποίησης της Ευρώπης, αλλά αυτό δεν πρόκειται να συνοδευτεί από την επανεκλογή της. Επομένως η Άνγκελα Μέρκελ, πρέπει να αποφασίσει ανάμεσα σε αυτές τις δύο επιλογές, αλλά, σύμφωνα με τον Augstein τι σημασία έχει μια τέταρτη θητεία με μια θέση στην ιστορία για την ενοποίηση της Ευρώπης;
«Ε, και; Φανταστείτε να μπείτε στο Πάνθεον των Ευρωπαίων ηγετών για την ενοποίηση της Ευρώπης, όπως ο Κολ για την ενοποίηση της Γερμανίας. Βάλτε τα θεμέλια για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης!» γράφει χαρακτηριστικά.
Πηγή: newmoney.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.