ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τελεσίγραφο έως τις 20 Απριλίου για τις τελικές ελληνικές προτάσεις.!

telesigrafo gia tis telikes protasis
Του Τάσου Δασόπουλου 

Στη σκληρή πραγματικότητα επανέφεραν την ελληνική αποστολή οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών ζητώντας χθες να έχουν στα χέρια τους ένα πλήρη κατάλογο όλων των μέτρων και των πολιτικών του ελληνικού προγράμματος μέχρι και τη Δευτέρα 20 του μήνα.

Ειδικότερα ζήτησαν από το Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Νίκο Θεοχαράκη να έχουν στα χέρια του μέχρι τις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας την πρόταση της Ελλάδας για δημοσιονομικά, ασφαλιστικό, εργασιακά και αποκρατικοποιήσεις.

Δηλαδή τα θέματα στα οποία η ελληνική κυβέρνηση θέλει να κάνει αλλαγές εκ βάθρων σε σχέση με όσα προέβλεπε το μνημόνιο.

Η συνεδρίαση της ομάδας εργασίας της Ευρωζώνης συνεδρίασε για πρώτη φορά χθες μετά τις διακοπές για το Πάσχα των Καθολικών περιλαμβάνοντας στην πρώτη της μέρα και το θέμα της Ελλάδας παρότι όλοι γνώριζαν ότι δεν θα υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η συνεδρίαση δεν είχε αντιπαραθέσεις για τον απλό λόγο ότι δεν υπήρχε λόγος να υπάρχουν αντιπαραθέσεις. Ο κ Θεοχαράκης έκανε σύντομο απολογισμό των έως τώρα διαπραγματεύσεων οι οποίες έχουν ουσιαστικά παγώσει λόγω του Πάσχα αλλά και τη διακοπή των επαφών με την ομάδα των Βρυξελλών για περίπου 7 ημέρες.

Οι ευρωπαίοι τεχνοκράτες πρότειναν την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων τις επόμενες μέρες προκειμένου να μην χαθεί και το νέο χρονικό ορόσημο για την έγκριση του ελληνικού προγράμματος δηλαδή το Eurogroup της 24ης Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας.

Πριν όμως η ελληνική πρόταση περάσει από την εξέταση του συμβουλίου των υπουργών οικονομικών της Ευρωομάδας θα πρέπει να είναι «άρτια και συνεκτική» σε όλα της τα σημεία. Προς την κατεύθυνση αυτή η προτροπή προς τον Έλληνα εκπρόσωπο ήταν η πρόταση να συμπληρωθεί το ταχύτερο δυνατό μέσα στις επόμενες μέρες με την βοήθεια των τεχνικών κλιμακίων που βρίσκονται στην Αθήνα. 
Ειδικότερα ζητήθηκε να υπάρξουν το συντομότερο δυνατό διευκρινίσεις για μια σειρά από θέματα. Συγκεκριμένα η πρόταση που θα πρέπει να κατατεθεί ως τις 20 μήνα θα πρέπει να περιέχει :

- Αναλυτικότερες προβλέψεις σχετικά με τους βασικούς δημοσιονομικούς στόχους σε έσοδα δαπάνες και πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015 

- Τις αλλαγές που έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση στον τομέα των εσόδων και ειδικότερα στην αύξηση της απόδοσης του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και της γενικότερης αύξησης της φορολογικής συμμόρφωσης 

- Τις παρεμβάσεις σκοπεύει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση στο σύστημα απονομής συντάξεων προκειμένου να κλείσει το έλλειμμα που αναμένεται να εμφανίσουν για το 2015 τα ασφαλιστικά ταμεία 

Τα μέτρα είναι έτοιμη να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση ώστε να υπάρξει περαιτέρω απελευθέρωση στην αγορά εργασίας και να αυξηθεί η απασχόληση 

Τους νέους στόχους του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και με ποια βάση θα συνεχίζεται το πρόγραμμα αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου 

Ο κ Θεοχαράκης διαβεβαίωσε με την σειρά του ότι οι τεχνικές συναντήσεις σε Ελλάδα και Βρυξέλλες θα πυκνώσουν τις επόμενες μέρες και η ελληνική πρόταση θα εμπλουτιστεί και με νέα μέτρα και περισσότερες διευκρινίσεις προκειμένου να γίνει περισσότερο αξιόπιστη.

ΠΗΓΗ: enikonomia.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.