ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Στις 29 Απριλίου Αλέξης Τσίπρας και αλ Σίσι στη Λευκωσία.

tsipras sthn leykwsia 29 apriliou
Στις 29 Απριλίου στη Λευκωσία, θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου,Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι

Σε Λευκωσία και Κάιρο ανακοινώθηκε χθες η τελική ημερομηνία για την τριμερή σύνοδο κορυφής Ελλάδος, Κύπρου και Αιγύπτου, που θα φιλοξενηθεί στην Κύπρο.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το κείμενο της κοινής διακήρυξης προετοιμάζεται από ήδη από τα τρία μέρη σε τεχνοκρατικό επίπεδο και όπως αναφέρουν ενημερωμένες πηγές, θα περιέχει γενική πολιτική τοποθέτηση για τα θέματα που απασχολούν την περιοχή, Επίσης, θα καταγράφονται και τα επόμενα βήματα της συνεργασίας, που θα επιδιωχθεί όπως διευρυνθεί με χώρες της ευρύτερης γειτονιάς.

Ήδη, έχουν γίνει κάποιες επαφές με άλλες χώρες, οι οποίες και ενδιαφέρονται να μετέχουν σε μια συνεργασία. Παράλληλα οι τρεις κυβερνήσεις θα επιδιώξουν να διατηρήσουν συνέχιση των επαφών σε άλλο επίπεδο, πολιτικό και τεχνοκρατικό.

Της τριμερούς συνόδου θα προηγηθούν διμερείς συναντήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Αλέξη Τσίπρα και τον ομόλογό του, αλ Σίσι.

Στην κυπροαιγυπτιακή ατζέντα είναι πολλά ζητήματα, που αφορούν στην εμβάθυνση της συνεργασίας σε διάφορα επίπεδα. Στο ελλαδο-κυπριακό μέτωπο είναι συνεχείς οι συζητήσεις και είναι προφανές πως συζητήθηκαν και την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα, κατά την εκεί επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη.

Παράλληλα, Αθήνα και Λευκωσία εργάζονται για την ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας με το Ισραήλ. Μετά το ταξίδι του Προέδρου Αναστασιάδη στο Ισραήλ, το Μάιο, θα προετοιμαστεί η τριμερής σύνοδος κορυφής, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα. Τούτη τουλάχιστον είναι η επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα, την οποία ανέλαβε να την θέσει ενώπιων των Ισραηλινών ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
 
Μπράιζα: Η καλύτερη οδός μέσω Τουρκίας για το φυσικό άεριο

Ο ΠΡΩΗΝ Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Μπράιζα, ο οποίος εργάζεται για λογαριασμό της τουρκικής εταιρείας TURKAS, υποστήριξε πως η Λευκωσία και η Αθήνα πρέπει να αναγνωρίσουν ως την πιο «σοφή» διαδρομή εξαγωγής φυσικού αερίου με αγωγούς μέσω Τουρκίας.

Ο Μάθιου Μπράιζα είπε ότι «έχω πλήρη εμπιστοσύνη ότι ένας αγωγός θα κατασκευαστεί από το Ισραήλ προς την Τουρκία μέσα σε λίγα χρόνια». 

Σημειώνοντας ότι μια νέα διαδικασία έχει ξεκινήσει στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Μάθιου Μπράιζα πρόσθεσε ότι η παρούσα πολιτική κατάσταση αποτελεί εμπόδιο για να επωφεληθούν όλοι από τις πηγές ενέργειας της περιοχής.


zougla.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.