ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Συλλήψεις 39 φιλορώσων αυτονομιστών στην Οδησσό.!

sullipsis sthn odhsso
Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνελήφθησαν στην Οδησσό συνολικά 39 άνθρωποι, οι οποίοι προετοίμαζαν μια "εξέγερση" φιλορώσων, την παραμονή της επίσκεψης που πρόκειται να πραγματοποιήσει στην πόλη αυτή ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο. 

Η υπηρεσία ασφαλείας (SBU) ανακοίνωσε ότι τέθηκαν υπό κράτηση 29 άνδρες που σχεδίαζαν, όπως υποστηρίζει, μια εξέγερση αυτονομιστών, κατά το παράδειγμα όσων έγιναν πριν από έναν χρόνο στα ανατολικά της χώρας, στις περιοχές που βρίσκονται ακόμη υπό τον έλεγχο των φιλορώσων.

Οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους ένα σημαντικό οπλοστάσιο, καθώς και εκρηκτικά και δρούσαν κατ' εντολή των ηγετών των αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας, κατά την ίδια πηγή. Μεταξύ άλλων σχεδίαζαν να δολοφονήσουν έναν βουλευτή και πολλούς φιλοευρωπαίους ακτιβιστές, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της SBU, Βαλεντίν Ναλιβαϊτσένκο.

"Σύμφωνα με το σχέδιό τους, αυτή θα ήταν η αρχή της κατάληψης της περιοχής προκειμένου να αποσπάσουν την Οδησσό και την περιοχή από την Ουκρανία και να δημιουργήσουν μια νέα υποτιθέμενη (αυτοανακηρυγμένη) δημοκρατία", πρόσθεσε.
Πριν από δύο ημέρες η SBU είχε ανακοινώσει τη σύλληψη άλλων δέκα ανθρώπων —όλοι τους Ρώσοι υπήκοοι— με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν επιθέσεις ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων που θα γίνουν στην Οδησσό, παρουσία του προέδρου Ποροσένκο, για τα 71 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης από τους Ναζί. Οι συλληφθέντες "σχεδίαζαν πράξεις δολιοφθοράς και επιθέσεις", είπε ένας εκπρόσωπος της SBU, ο Μαρκιάν Λουμπκίφσκι.

Τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί δεκάδες εκρήξεις σε στρατηγικής σημασίας υποδομές, αλλά και σε γραφεία μη κυβερνητικών οργανώσεων και πολιτικών κομμάτων, στην Οδησσό και το Χάρκοβο. Συνήθως, οι ουκρανικές αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη στις ρωσικές ειδικές δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.