ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Συνάντηση Τσίπρα - προέδρων ανωτάτων δικαστηρίων.!

sunanthsh tsipra me dikastes
Συνάντηση με τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Κουτρομάνο, τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Νικόλαο Αγγελάρα, τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτήριο Ρίζο κα την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δουλέψει σκληρά για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων της δικαιοσύνης με γνώμονα όχι μόνο την επιτάχυνση της απονομής αλλά και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς.

tsipras me proedrous anwtatwn dikasthriwn


Συγκεκριμένα ο κ. Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι θα ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή αλλά ταυτόχρονα θα ληφθούν πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση θεσμικών δυσλειτουργιών. Κύρια, όμως, προϋπόθεση για την τελεσφόρηση κάθε θεσμικής παρέμβασης είναι ο εξαντλητικός διάλογος ώστε να επιτευχθεί η απαραίτητη συναίνεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων. 

Στη συνάντηση επίσης τέθηκαν και συζητήθηκαν τα μεγάλα ζητήματα των δυσλειτουργιών της Δημόσιας Διοίκησης, του σεβασμού των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, κ.ά.

Τέλος, όλες οι πλευρές δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν σεβόμενες αμοιβαία τους διακριτούς ρόλους στο πλαίσιο του Συντάγματος. 
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.