ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μια βραδιά αφιερωμένη στον Μάνο Ελευθερίου..

manos eleutheriou
Κοντά στους ανθρώπους που τον γνώρισαν και τον αγάπησαν μέσα από το μεγάλο και σημαντικό έργο του, αλλά και πλάι σε νέους φίλους, βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο Μάνος Ελευθερίου, στον Ιανό.

Ο βραβευμένος συγγραφέας, ποιητής στιχουργός συνομίλησε με τον δημοσιογράφο Νίκο Θρασυβούλου, σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη μνήμες και με φόντο τη μουσική από τα τραγούδια του, που έχουν σιγοτραγουδήσει χιλιάδες Έλληνες, όπως το«Τρένο φεύγει στις Οκτώ» και παραμένουν ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη όπως η εμβληματική «Θητεία» σε στίχους δικούς του και μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου.

Ο Μάνος Ελευθερίου μίλησε με τον δικό του άμεσο, παραστατικό και γλαφυρό λόγο, για τα παιδικά του χρόνια στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Σύρο, όπου μεγάλωσε και απέκτησε τα πρώτα μουσικά και θεατρικά του βιώματα και την αίσθηση που αποκόμισε από τυχαία μουσικά ακούσματα Σοπέν έως Ρόζα Εσκενάζυ και ρεμπέτικα, περιδιαβαίνοντας τα σοκάκια της Ερμούπολης των παιδικών του χρόνων .

Μίλησε για την ποίηση και τη λογοτεχνία που αγάπησε, την έλευσή του στην Αθήνα το 1953, μόλις 14 ετών τότε, αλλά κυρίως για τα περισσότερα από εξακόσια τραγούδια που έχει γράψει μέχρι σήμερα.

Τραγούδια που τα ξεχωρίζει σε «άτυχα και ευτυχισμένα » σε σχέση με την αναγνώριση και την αγάπη που έτυχαν από το κοινό.

Τη συζήτηση πλαισίωσαν μουσικά καταρχήν «Τα λόγια και τα χρόνια» και πολλά ακόμη γνωστά τραγούδια του, που ερμήνευσε η Ευτυχία Μητρίτσα , συνοδευόμενη από τον Κώστα Μπουντούρη στο πιάνο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.