ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κουτσουμπας: Καταψηφίζουμε με τα δύο χέρια την επαίσχυντη ΠΝΠ.

katapsifizoume-me-ta-duo-mas-xeria
«Καταψηφίζουμε και με τα δύο μας χέρια αυτή την επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και ζητάμε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία ώστε ο κάθε βουλευτής να πάρει την ευθύνη του και όχι να κρύβεται πίσω από συλλογικές ευθύνες κυβερνητικές ή κομματικές», ανέφερε μιλώντας απόψε στη Βουλή ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας προαναγγέλλοντας ανάληψη πρωτοβουλίας για την υποβολή πρότασης διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας. 

Ο κ. Κουτσούμπας άσκησε δριμύτατη κριτική στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ για αρπαγή των διαθεσίμων και προετοιμασία της νέας μνημονιακής συμφωνίας. 

Κάλεσε τους δημάρχους και τους διοικητές των φορέων οι οποίοι υπάγονται στην ΠΝΠ να αντισταθούν στην «ανέντιμη» μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων.

«Τον πατριωτισμό τον θυμόσαστε κάθε φορά που έχετε ανάγκη τον ελληνικό λαό. Όταν θέλετε να βάλετε στο χέρι ότι του έχει απομείνει, αφού πρώτα τον έχετε ξεζουμίσει παντοιοτρόπως. Αυτό κάνει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ», είπε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «βάζει χέρι στα διαθέσιμα» μιας σειράς οργανισμών του Ελληνικού Δημοσίου όπως οι δήμοι και οι περιφέρειες, τα νοσοκομεία.
 
«Η Κυβέρνηση ομολογεί πως είναι πράξη εσωτερικού δανεισμού την οποία αναγορεύει ως ύψιστο πατριωτικό καθήκον και αξιοποιεί το κλίμα ανασφάλειας. Αναδεικνύει τρομοκρατικά διλήμματα τα οποία η ίδια η κυβέρνηση φροντίζει να συντηρεί και να αναπαράγει με τη βοήθεια των δανειστών εταίρων, τακτική που γνωρίσαμε πολύ καλά πέντε χρόνια, κάθε φορά που ήταν να έρθει μια δόση ή να προετοιμαστεί το έδαφος για να κλειστεί μια νέα συμφωνία Μνημόνιο», είπε ο κ. Κουτσούμπας και προέβλεψε ότι αυτή η πολιτική θα έχει άμεσα τραγικά αποτελέσματα γιατί «τα χρήματα στα οποία βάζει χέρι η κυβέρνηση για λογαριασμό των δανειστών, είναι πόροι αναγκαίοι για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των λαϊκών στρωμάτων».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι «η αρπαγή των διαθέσιμων πόρων» θα επιδεινώσει τη ζωή χιλιάδων οικογενειών στους δήμους, αποτελώντας νάρκη για την στοιχειώδη μάλιστα λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών και δομών των δήμων που υπηρετούν τα λαϊκά στρώματα. «Αναφέρομαι στις σχολικές επιτροπές, στους παιδικούς σταθμούς, για την τροφοδοσία τους, σε κοινωνικές δράσεις, στα προγράμματα σίτισης, θέρμανσης στα σχολεία, σε πολιτιστικές, αθλητικές υποδομές, σε μικρές εργολαβίες που εξυπηρετούν τους πολίτες», είπε ο κ. Κουτσούμπας. Όπως είπε, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντιγράφει ως θετικό και θεμιτό κάθε επιλογή του νεοφιλελευθερισμού και της επάρατης δεξιάς».

Ο κ. Κουτσούμπας απευθύνθηκε όμως και στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Όσο για σας κύριοι της ΝΔ, τι φωνασκείτε δύο μέρες τώρα; Εσάς αντιγράφουν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν δικαιούστε να μιλάτε για φασιστικές και αυταρχικές μεθόδους. Τις δικές σας μεθόδους αντιγράφουν και οι σημερινοί», είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας επέμεινε ότι αυτός ο εσωτερικός δανεισμός που έρχεται με ΠΝΠ, είναι μορφή λιτότητας. «Αρπάζει πάλι μόνο από το λαό κι όχι μόνο αφήνει στο απυρόβλητο το κεφάλαιο που έχει και κατέχει, αλλά αρπάζει το λαϊκό χρήμα, για να έχει διαθέσιμο για το μεγάλο κεφάλαιο. Τα χρήματα που αρπάζετε, είναι αναγκαίοι και κρίσιμοι πόροι που τους έχει πληρώσει ο ίδιος ο λαός από το υστέρημά του, μέσω της φοροεπιδρομής, μέσω των ανταποδοτικών τελών και πάει λέγοντας. Κι αντί αυτοί οι πόροι, να κατευθυνθούν στην κάλυψη των μεγάλων άμεσων αναγκών του λαού, καταλήγουν πάλι στις τσέπες των δανειστών».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ έκανε αναφορά στα πανεπιστήμια τα νοσοκομεία αλλά και τον ΟΑΕΔ. « Όσο για τους χουβαρντάδες εκπροσώπους σας, σε διάφορους οργανισμούς που εκτός από όσα αρχικά ταμειακά διαθέσιμα είχαν δώσει στην ΤτΕ, μετά την ΠΝΠ έδωσαν και επιπλέον, όπως πχ ο ΟΑΕΔ, φτάνοντας, τα 170 εκατομμύρια ευρώ που είχε στα ταμεία του, να τα χαρίσει, έχουμε να τους πούμε ότι δεν έχουν στοιχειώδη πραγματικά τσίπα. Γιατί όπως οι ίδιοι οι άνεργοι κατήγγειλαν, όταν πήγαν να ζητήσουν μια έκτακτη μικρή οικονομική ενίσχυση, μέσω του ΟΑΕΔ, για να περάσουν το Πάσχα ανθρώπινα με τις οικογένειές τους, με τα παιδιά τους, η απάνθρωπη απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Όμως η δυνατότητα βρέθηκε όχι για τους άνεργους, αλλά για το κράτος των εργοδοτών, στραγγίζοντας τα διαθέσιμα και αφήνοντας αυτόν τον οργανισμό πανί με πανί».

«Πατριωτισμός και λαϊκή ευθύνη σε καμιά περίπτωση, δεν μπορεί να είναι η αρπαγή των διαθέσιμων, για να υλοποιηθεί μια συμφωνία που έχει ήδη υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για την πληρωμή του χρέους -ενός χρέους που στο ελάχιστο δεν ευθύνεται ο ελληνικός λαός» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

"Για το χρέος ήρθε η δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου", είπε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι η πρώτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπογράφηκε από την παρούσα κυβέρνηση ήρθε για να ευνοήσει προκλητικά ισχυρούς, μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι εκτός από τις απαλλαγές των προσαυξήσεων για το χρόνο της καθυστέρησης στην απόδοση των φόρων εισοδήματος, του ΦΠΑ, διαφόρων τελών κλπ, απαλλάχτηκαν μέχρι και 100% για τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν μετά από φορολογικούς ελέγχους.

«Δίκαιο και πατριωτικό είναι να μην συναινέσει κανένας και καμία βουλευτής σήμερα εδώ, κανένας δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος που σέβεται τη λαϊκή ψήφο, κανένας εργαζόμενος σε αυτή την χώρα, στην ανέντιμη μεταφορά διαθέσιμων», είπε ο κ. Κουτσούμπας και κατήγγειλε ότι αυτές τις ημέρες η κυβέρνηση καταλήγει μαζί με τους εταίρους της στις τελευταίες λεπτομέρειες για τη συμφωνία με τα νέα μνημονιακά μέτρα με άγριο φοροκυνηγητό για τα λαϊκά στρώματα, με νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.