ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τη συνέντευξη Τσίπρα στον «ενικό»

oi-prwtes-dimoskopisis-meta-tin-sunenteuxi
«Όχι» σε δημοψήφισμα και πρόωρες εκλογές και «ναι» σε συμφωνία με τους εταίρους ζητούν οι πολίτες στην πρώτη δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας μετά την μεγάλη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή «στον ενικό».

oi-prwtes-dimoskopisis-meta-tin-sunenteuxi1

Συγκεκριμένα σε μέτρηση της εταιρίας GPO για το Mega «όχι» σε δημοψήφισμα λέει 61,9% των ερωτηθέντων, ενώ «όχι» σε νέες εκλογές λέει το 72,2% όσων απάντησαν στη δημοσκόπηση στο ερώτημα τι θέλουν να συμβεί σε περίπτωση αδιεξόδου των διαπραγματεύσεων. 

oi-prwtes-dimoskopisis-meta-tin-sunenteuxi2

Το 58,3% των ερωτηθέντων συμφωνεί με τη στρατηγική του πρωθυπουργού στη διαπραγμάτευση, ενώ συμφωνία με τους εταίρους ζητά το 78,1% των ερωτηθέντων, αντίθετα με το 17,9% που ζητά τη ρήξη. 

oi-prwtes-dimoskopisis-meta-tin-sunenteuxi3

Οι πολίτες θέλουν από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη συμφωνία. Μάλιστα 7 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν συμφωνία με τους εταίρους. Το 75,6% των ερωτηθέντων επιθυμούν πάση θυσία να μείνει η χώρα στο ευρώ. 

oi-prwtes-dimoskopisis-meta-tin-sunenteuxi4

oi-prwtes-dimoskopisis-meta-tin-sunenteuxi5

Στην πρόθεση ψήφου υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που φθάνει τις 14,5 μονάδες. 

Αναλυτικότερα:

oi-prwtes-dimoskopisis-meta-tin-sunenteuxi6

ΣΥΡΙΖΑ36,5%
ΝΔ22%
Ποτάμι6,5%
ΧΑ5,5% 
ΑΝΕΛ5%

ΚΚΕ: 5,5%
ΠΑΣΟΚ4%

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 14,8% έναντι της ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της εταιρίας Marc για την τηλεόραση του Alpha

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 14,8 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

oi-prwtes-dimoskopisis-meta-tin-sunenteuxi7

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το 35,6% των ερωτηθέντων και ΝΔ το 20,8% (τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 40,2% και 21% σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας την 18η Μάρτιου 2015).

Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 5,8% (4,3%), η Χρυσή Αυγή με 5,3% (4,8%), το ΚΚΕ με 5,1% (4,9%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,2% (4,5%), το ΠΑΣΟΚ με 2,8% (2,5%), η Ένωση Κεντρώων με 1,5% (1,8%) και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,4% (1,8%) και 'Αλλο Κόμμα με 3,8% (3,3%) των ερωτηθέντων. 

Αδιευκρίνιστη παραμένει η πρόθεση ψήφου του 13,7% του δείγματος.

oi-prwtes-dimoskopisis-meta-tin-sunenteuxi8

Την ίδια ώρα, στο ερώτημα κατά πόσο οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από την διαπραγμάτευση, το 50,5% απάντησε ναι/μάλλον ναι, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στις 13 Φεβρουαρίου ήταν 59,8%, ενώ όχι/μάλλον όχι απάντησε το 48,2%, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στις 13/2 ήταν 38,8%.

oi-prwtes-dimoskopisis-meta-tin-sunenteuxi9

Όσον αφορά τώρα στο ερώτημα για το κατά πόσο υπάρχει ελπίδα ή ανησυχία για το μέλλον της χώρας, το 50% των πολιτών ανησυχεί για το χειρότερα, το 39,7% ελπίζει για κάτι καλύτερο, ενώ τίποτα από τα δύο απάντησε το 6,6% των ερωτηθέντων. Και τα δύο εξίσου απάντησε το 3,2%.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.