ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Απόφαση για αποζημίωση-μαμούθ σε κυπριακή εταιρεία..

apozimiosi mamouth se kupriaki etairia
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποχρέωσε την Κυπριακή Δημοκρατία να καταβάλει αποζημίωση-μαμούθ σε κυπριακή εταιρία, από την οποία αγόρασε υποχρεωτικά ακίνητο 4.462 τ.μ στην παραλία της Λεμεσού.

Με απόφαση του, στην υπόθεση Μιχαήλ Θεοδοσίου ΕΠΕ κατά Κύπρου, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποχρέωσε την Κυπριακή Δημοκρατία να καταβάλει στην ενάγουσα εταιρία αποζημίωση 8.750.000 ευρώ για χρηματική ζημιά και 6.400 ευρώ για ηθική βλάβη, εξαιτίας του γεγονότος ότι, η "Μιχαήλ Θεοδοσίου ΕΠΕ" υποχρεώθηκε, το 1972, να πουλήσει στο κράτος ακίνητο έκτασης 4.462 τετραγωνικών μέτρων στην παραλία της Λεμεσού.

Η απόφαση για την απόκτηση του ακινήτου λήφθηκε τον Ιούλιο του 1972, αλλά η μεταβίβαση στο κράτος πραγματοποιήθηκε το 1995 και το ύψος της αποζημίωσης που έπρεπε να καταβληθεί υπολογίσθηκε με βάση την αξία του ακινήτου το 1972 και όχι με βάση εκείνη του 1995.

Εκδικάζοντας την προσφυγή της ενάγουσας εταιρίας το Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα στις 15 Ιανουαρίου 2009 ότι υπήρξε παραβίαση του άρθρου 6 § 1 (δικαίωμα σε μία σύντομη και δίκαιη δίκη) εξαιτίας του υπερβολικού χρόνου (περίπου 11 χρόνια και επτά μήνες) που διήρκεσε η σχετική διαδικασία, καθώς και ότι υπήρξε παραβίαση του δικαιώματος στην περιουσία.

Με την σημερινή του απόφαση το Δικαστήριο καθόρισε και το ύψος της αποζημίωσης που οφείλει να καταβάλει η Κύπρος στην ενάγουσα εταιρία.

Πηγή: ΑΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.