ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σέρρες: Οι πλημμύρες δεν πτόησαν τους τουρίστες.!

plimires serres
Ανεπηρέαστος φαίνεται να είναι ο τουρισμός στην περιοχή των δήμων Ηράκλειας και Σιντικής, όπου βρίσκεται η λίμνη Κερκίνη, παρά τα δεινά που έχει επιφέρει ο ποταμός Στρυμόνας, πλημμυρίζοντας χιλιάδες καλλιεργήσιμες εκτάσεις στον νομό Σερρών.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη ξενοδοχείων στην περιοχή της λίμνης Κερκίνης, Γιάννη Ρέκλο, η είδηση για τις πλημμύρες στις Σέρρες προκάλεσε ανησυχία στους επισκέπτες της περιοχής, κυρίως σε αυτούς που έκαναν κρατήσεις για το Πάσχα, χωρίς, όμως, να κάνουν ακυρώσεις.

«Δεν είχαμε καμία ακύρωση στα ξενοδοχεία λόγω του πλημμυρικού φαινομένου στις Σέρρες, τουναντίον παρατηρείται αύξηση. Κάποιοι παίρνουν τηλέφωνο να ενημερωθούν για το πλημμυρικό φαινόμενο του νομού, αλλά έως εκεί. Ακυρώσεις δεν είχαμε, παρά μόνο μία και αυτή ήταν για μετά το Πάσχα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ρέκλος.

Την ίδια ώρα, η πτωτική τάση της στάθμης του νερού της λίμνης Κερκίνης στέλνει ενθαρρυντικά μηνύματα, με τον δήμαρχο Ηράκλειας Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη, να δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «παρά τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει σημειωθεί περαιτέρω οικολογική καταστροφή της λίμνης, πέραν αυτής που σημειώνεται κάθε χρόνο την ίδια εποχή».

Όσον αφορά την αναπαραγωγή των ψαριών στη λίμνη, ο κ. Κοτσακιαχίδης διευκρίνισε ότι «δεν κινδυνεύει λόγω της καθιερωμένης απαγόρευσης αλιείας, η οποία θα είναι σε ισχύει έως και τις 20 Μαΐου».
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.