ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Η αινιγματική αναφορά για την Αιδηψό και οι γερμανικές αποζημιώσεις..

zwh kwnstantopoulou
Ρεπορτάζ: Καραβοκύρη Άννα


"Μην υιοθετείται ότι ακούτε γιατί πολλές φορές η αλήθεια έρχεται και σε χτυπάει κατάμουτρα...". Η φράση αυτή της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ερμηνεύτηκε από κάποιους ως απάντηση στο πρόσφατο γεγονός που διαδραματίστηκε σε βενζινάδικο στην Αιδηψό με πρωταγωνίστρια την ίδια, αν και δεν συνηθίζει να απαντά με "γρίφους" και ειδικά σε θέματα που αφορούν την προσωπικότητά της.



Η συνεδρίαση της επιτροπής ξεκίνησε με ένταση ανάμεσα στην πρόεδρο και στον Δημήτρη Κυριαζίδη, όταν ο βουλευτής της ΝΔ υπέβαλε ένσταση προς το πρόσωπο της προέδρου της Επιτροπής και προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνστανοπούλου.

Ο κ. Κυριαζίδης ακολουθώντας το παράδειγμα του Ποταμιού του Σταύρου Θεοδωράκη διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι στην προεδρεία της επιτροπής γερμανικών αποζημιώσεων τέθηκε το προεδρείο της Βουλής.

«Αυτοαναγορευθήκατε πρόεδρος της Βουλής» υποστήριξε ο κ. Κυριαζίδης ο οποίος κατέθεσε τρισέλιδη ένσταση κατά της κυρίας Κωνσταντοπούλου. Ωστόσο τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής τάχθηκαν κατά της πρότασης του κ. Κυριαζίδη συμπεριλαμβανομένων και των βουλευτών της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη και Κώστα Τζαβάρα.

Ο κ. Τζαβάρας πήρε μάλιστα σαφείς αποστάσεις από την πρόταση του συναδέλφου του στη ΝΔ, επισημαίνοντας ότι στην επιτροπή πρέπει να επικρατεί συναινετικό πνεύμα και όχι «διχοστασίες».

Από την πλευρά της, η κυρία Κωνσταντοπούλου υπενθύμισε στον κ. Κυριαζίδη ότι η ΝΔ, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής, ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της σχετικής απόφασης. Υπογράμμισε, ταυτόχρονα, ότι η πρόταση του κ. Κυριαζίδη «δεν προωθεί τον σκοπό της επιτροπής».

Μάλιστα, η ένσταση του κ. Κυριαζίδη τέθηκε σε ψηφοφορία στην επιτροπή και καταψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία. Υπέρ της ένστασης τάχθηκε μόνο ο κ. Κυριαζίδης και κανείς άλλος από τους «γαλάζιους» βουλευτές που συμμετέχουν ως μέλη της επιτροπής.

Επίσης, η πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι στις 10 Μαΐου θα ηγηθεί αντιπροσωπίας η οποία θα μεταβεί στο μνημείο του στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Μαουτχάουζεν.

Μάλιστα, ενημέρωσε τη Βουλή ότι η επιτροπή γερμανικών αποζημιώσεων θα έρθει σε επαφή με ελληνικές εβραϊκές κοινότητες, οι οποίες έχουν διεκδικήσει γερμανικές αποζημιώσεις


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.