ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ειρωνείες Σόιμπλε: Χαίρομαι για τη συμφωνία Ελλάδας – Ρωσίας για τον αγωγό αλλά δεν θα λύσει τα προβλήματα των Ελλήνων..

soimple
Μάλλον δεν άρεσε ιδιαίτερα στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας,...
Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το δημοσίευμα του Spiegel σύμφωνα με το οποίο ίσως και την επόμενη Τρίτη να υπογραφεί η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία για τον αγωγό Turkish Stream, μια συμφωνία που θα αποφέρει άμεσα στην Αθήνα 3 με 5 δισ. ευρώ. 
"Είμαι χαρούμενος για την Ελλάδα. Αλλά δεν πιστεύω ότι αυτό θα λύσει τα προβλήματα που έχει η Ελλάδα με το να τηρήσει τις δεσμεύσεις της" είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε δηλώσεις του στο περιθώριο της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με το Reuters, πάντως, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αρνήθηκε πως Ελλάδα και Ρωσία έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τον αγωγό. 
Το δημοσίευμα του Spiegel


Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Μόσχα και τη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος υποσχέθηκε εκατοντάδες εκατομμύρια σε περίπτωση συμμετοχής της Ελλάδας στον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream, γράφει το Spiegel, σημειώνοντας επίσης ότι η συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές θα υπογραφεί ίσως και την επόμενη Τρίτη και θα αποφέρει στην Αθήνα οικονομική ανάσα ύψους 3- 5 δισ. ευρώ.

Τα χρήματα θα κατατεθούν ως προκαταβολή για τα μελλοντικά κέρδη από τον αγωγό που θα μεταφέρει από το 2019 ρωσικό αέριο μέσω Τουρκίας και Ελλάδας στην Ευρώπη, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το Spiegel επικαλείται και υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνει ότι με τη συμφωνία «ίσως γυρίσει το χαρτί», εννοώντας πιθανότητα τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.