ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Στρατούλης: Η χώρα δεν θα γίνει προτεκτοράτο.!

stratoulis
«Η ιστορικότητα της σημερινής ημέρας, μπορεί να μας βοηθήσει, ώστε να υπερβούμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο λαός μας, η κυβέρνηση και η χώρα μας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, εκφωνώντας τον πανηγυρικό της ημέρας κατά τη διάρκεια των σημερινών εκδηλώσεων στο Μεσολόγγι, για την 189η επέτειο της εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Στρατούλης συμπλήρωσε: 

«Η ιστορικότητα της σημερινής ημέρας, μπορεί να μας βοηθήσει, ώστε να υπερβούμε με αποφασιστικότητα, θάρρος, ανυποχώρητη και αξιοπρεπή στάση τις δυσκολίες που μας προκαλούν πρακτικές οικονομικής ασφυξίας σημερινών οικονομικά και πολιτικά ισχυρών στην Ευρώπη, οι οποίες εφαρμόζονται σε βάρος του λαού και της χώρας». 

Ακόμη τόνισε: «Θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες με περισσότερη αισιοδοξία, ελπίδα και αυτοπεποίθηση, υπογραμμίζοντας: «Θα τα βγάλουμε πέρα».

Στη συνέχεια ο Δημ. Στρατούλης σημείωσε ότι «η χώρα δεν ήταν, ούτε ποτέ θα γίνει προτεκτοράτο και αποικία» προσθέτοντας: 

«Όσοι την αντιμετωπίζουν και σήμερα ως τέτοια, τους διαμηνύουμε ότι είμαστε μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα και ένας λαός με μεγάλη ιστορία και αξιοθαύμαστο πολιτισμό και κυρίως ηρωικούς αγώνες για την αξιοπρέπεια την κοινωνική δικαιοσύνη, τη λευτεριά, το ψωμί και τη δημοκρατία». 

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, πρόσθεσε: «Είμαστε ένας λαός που, όταν αποφασίζει ο ίδιος, μπορεί και λέει τα υπερήφανα "όχι" του, και μπορεί να πραγματοποιεί τις πιο ηρωικές εξόδους του» και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να ξέρουν ότι πρέπει να σέβονται την πρόσφατη ελεύθερη δημοκρατική επιλογή του κόσμου, να πορευτεί χωρίς ανθρωποκτόνα μνημόνια, και πολιτικές καταστροφικής λιτότητας, με ανάπτυξη με αναγεννημένη την κοινωνία και οικονομία».

Αναφερόμενος στην έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου, τόνισε: «Απέδειξαν πως όταν οι λαοί δεν υποκύπτουν σε οικονομικούς, στρατιωτικούς και πολιτικούς εκβιασμούς, δεν φοβούνται και δεν υποχωρούν και παίρνουν στα δικά τους χέρια τη ζωή και το μέλλον τους, όσο αδύναμοι και αν φαίνονται αρχικά απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους, με την αυτοπεποίθηση που τους δίνει το δίκιο τους, και με τους σκληρούς και ανυποχώρητους αγώνες τους, μπορούν να κάνουν τα αδύνατα, δυνατά, και να νικήσουν».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.