ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ινδονησία: Απόρριψη νέας έφεσης των Αυστραλών θανατοποινιτών.!

australoi thanatopoinites indonisia
Ινδονησιακό δικαστήριο απέρριψε σήμερα νέα προσφυγή των Αυστραλών Αντριου Τσαν και Μιουράν Σουκουμαράν οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την εκτέλεσή τους προσεχώς στην Ινδονησία, όπου άλλοι αλλοδαποί που έχουν καταδικαστεί για την ίδια υπόθεση περιμένουν αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Ωστόσο ο δικηγόρος τους Λέοναρντ Αρπαν δήλωσε σήμερα ότι θα καταθέσει νέα προσφυγή στο ινδονησιακό Συνταγματικό Δικαστήριο με την ελπίδα να καθυστερήσει την εκτέλεσή τους. "Θα συνεχίσουμε τις νομικές μας προσπάθειες", τόνισε στους δημοσιογράφους λίγο μετά την απόρριψη έφεσης από ινδονησιακό δικαστήριο κατά της απόφασης του προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι Αυστραλοί είχαν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου να μην εξετάσει την αίτηση αναίρεσης κατά της άρνησης του προέδρου Τζόκο Γουιντόντο να τους απονείμει χάρη. Οι Τσαν και Σουκουμαράν καταδικάστηκαν το 2006 ως αρχηγοί κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης στην Ινδονησία.

Οι δικηγόροι τους έχουν εντείνει τους τελευταίους μήνες τις πρωτοβουλίες για να αποτραπεί η εκτέλεση των δύο ανδρών. Οι δύο Αυστραλοί περιλαμβάνονται στους δέκα κατάδικους από τη Γαλλία, τη Βραζιλία, τις Φιλιππίνες, τη Γκάνα, τη Νιγηρία και την Ινδονησία για διακίνηση ναρκωτικών στο Μπαλί, οι οποίοι πρόκειται να εκτελεστούν δια τυφεκισμού στο νησί φυλακή Νουσακαμπαγκάν, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα ανέφερε ότι οι απορρίψεις αυτές σημαίνουν ότι οι κατάδικοι έχουν εξαντλήσει όλες τις νομικές οδούς για την αποφυγή της εκτέλεσης της εσχάτης των ποινών μετά τη σημερινή απόφαση.

Ένας ακόμη αλλοδαπός που περιμένει την εκτέλεσή του, ο Μάρτιν Αντερσον από τη Γκάνα, αναμένει επίσης την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου έπειτα από αίτηση για επανάληψη της δίκης.

Η κυβέρνηση της Ινδονησίας έχει υποσχεθεί να περιμένει το τέλος όλων των νομικών διαδικασιών που είναι σε εξέλιξη πριν ανακοινώσει την ημερομηνία εκτέλεσης και τα ονόματα των κρατουμένων στην προσεχή λίστα, έπειτα από εκείνη του Ιανουαρίου. Έξι θανατοποινίτες για διακίνηση ναρκωτικών, μεταξύ τους πέντε αλλοδαποί, είχαν εκτελεστεί τότε, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στο διπλωματικό επίπεδο.

Ο Ινδονήσιος πρόεδρος αρνήθηκε να απονείμει χάρη στους θανατοποινίτες, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Αυστραλίας, της Βραζιλίας και της Γαλλίας.

Οι Σουκουμαράν και Τσαν είχαν ασκήσει έφεση τον Φεβρουάριο κατά της άρνησης του προέδρου να τους απομείνει χάρη, με τους δικηγόρους τους να υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος δεν είχε δώσει τη δέουσα προσοχή στην κάθε περίπτωση. Ωστόσο, διοικητικό δικαστήριο έκρινε ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά του να αποφανθεί επί της απονομής χάριτος, η οποία αποτελεί προνόμιο του προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο γενικός εισαγγελέας αναμένει το αποτέλεσμα των νομικών προσφυγών τριών ακόμη θανατοποινιτών πριν οριστεί η ημερομηνία των εκτελέσεων. Ανάμεσά τους ο Γάλλος Σερζ Ατλαουί, 51 ετών, που καταδικάστηκε σε θάνατο το 2005 για διακίνηση ναρκωτικών. 

Είχε συλληφθεί το ίδιο έτος μέσα σε παράνομο εργαστήριο παραγωγής ναρκωτικών έκσταση στα προάστια της Τζακάρτα. Ο ίδιος αρνείται ότι ήταν έμπορος ναρκωτικών, υποστηρίζοντας ότι είχε κάνει μόνο την εγκατάσταση των βιομηχανικών μηχανημάτων μέσα σε αυτό που πίστευε ότι ήταν εργοστάσιο ακρυλικών προϊόντων.

Η Ινδονησία επιβάλλει αυστηρές ποινές για τη διακίνηση ναρκωτικών και επανέλαβε τις εκτελέσεις το 2013, ύστερα από διακοπή πέντε ετών.


Ινδονησία: Σε λίγες ημέρες η εκτέλεση των δύο Αυστραλών.!



loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.