ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Εκλογές στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.!

kypros ekloges sta katexomena
Διεξάγονται την Κυριακή στα κατεχόμενα, σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό, εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της ούτω καλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου (ΤΔΒΚ)», την οποία αναγνωρίζει μόνο η Τουρκία.

Τον νικητή των εκλογών η Κυπριακή Δημοκρατία των αναγνωρίζει ως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, όχι ως πρόεδρο της «ΤΔΒΚ». 

Ψηφίζουν και οι Τούρκοι εκ Τουρκίας, οι οποίοι έχουν πάρει «υπηκοότητα» της «ΤΔΒΚ» και οι οποίοι είναι περισσότεροι των Τουρκοκυπρίων. Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι είναι 176.916.

Οι υποψήφιοι είναι επτά: οι ανεξάρτητοι, Ντερβίς Ερογλου, Μουσταφά Ακιντζί, Αρίφ Σαλίχ Κιρντάγ, Κουντρέτ Οζερσάι και Μουσταφά Ουλάς, ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μουσταφά Ονουρέρ και η υποψήφια του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Σιμπέλ Σιμπέρ.

Όλες οι δημοσκοπήσεις συμφωνούν ότι για να υπάρξει νικητής θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος, την 26η Απριλίου, αφού φαίνεται ότι ουδείς εκ των υποψηφίων θα συγκεντρώσει σήμερα 50+1%. 

Οι βασικοί υποψήφιοι είναι ο «εθνικιστής» βετεράνος πολιτικός Ντερβίς Έρογλου και ο «φιλελεύθερος» Κουντρέτ Οζερσάι, που εκπροσωπούν την δεξιά, η υποψήφια του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Σιμπέλ Σιμπέρ και ο «νεωτεριστής» πολιτικός Mουσταφά Ανιντσί , ο οποίος κατέρχεται στις εκλογές με νέα δυναμική και ενδέχεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.