ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Υπόλογος για δωροδοκία ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας - Τι απαντά ο ίδιος.!

boithos genikos eisaggeleas
Τα ποινικά αδικήματα «του δεκασμού δημόσιου λειτουργού και της δωροληψίας για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό διέπραξε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας», σύμφωνα με την τελική άποψη και κατάληξη του Ανεξάρτητου Ποινικού Ανακριτή Παναγιώτη Καλλή, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου.

Σύμφωνα με politis-news, ο κύριος Κληρίδης ανακοίνωσε ότι με βάση το πόρισμα Καλλή ο Βοηθός Γενικού Εισαγγελέα είναι υπόλογος για δεκασμό αναφορικά με την υπόθεση μη εμφάνισης του γραφείου Νεοκλέους στην δίκη που αφορούσε τον συμψηφισμό δανείων των εταιρειών του Ρίκκου Ερωτοκρίτου με τις «κουρεμένες» καταθέσεις του.

Σύμφωνα με το πόρισμα Καλλή η μη-εμφάνιση του γραφείου Νεοκλέους στην δίκη της υπόθεσης συνδέται με τους χειρισμούς που έγιναν για την υπόθεση providencia.

Ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν υπάρχει προηγούμενο διάπραξης ποινικού αδικήματος από ανεξάρτητο αξιώματούχο προσθέτοντας ότι πρόκειται περί ιδιάζουσας περίπτωσης λόγω της ιδιότητας του κυρίου Ερωτοκρίτου, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ακόμα θέμα σύλληψης του κυρίου Ερωτοκρίτου.

Ο κύριος Κληρίδης δήλωσε ότι οποισδίποτε τρόπος αντίδρασης επαφείεται στον ίδιο τον κύριο Ερωτοκρίτου. Ερωτηθείς αν έχει ενημερωθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε αρνητικά ενώ στον κύριο Ερωτοκρίτου έστειλε το κείμενο το κυρίου Καλλή.

Χαρακτήρισε τέλος την σημερινή μέρα ως ζοφερή για την Νομική Υπηρεσία.
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι υπήρξαν κάποιες έμμεσες, κατά κύριο λόγο, παρεμβάσεις, που αποσκοπούσαν στην άντληση πληροφόρησης για το περιεχόμενο της έκθεσης Καλλή.

Απηύθυνε την ίδια στιγμή προειδοποίηση ότι στο μέλλον τέτοιες παρεμβάσεις δεν θα αποκρούονται απλώς, αλλά θα συνοδεύονται και από κυρώσεις.

Ερωτοκρίτου: Δεν παραιτούμαι, πρόκειται για συνωμοσία
Για συνωμοσία έκανε λόγο ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Eρωτοκρίτου αναφερόμενος στο πόρισμα Καλλή. Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο κύριος Ερωτοκρίτου κατήγγειλε τον Γενικό Εισαγγελέα για δεκασμό.

Σχετικά με το πόρισμα Καλλή ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι ερευνώμενοι θα πρέπει να είναι πολλοί, με πρώτο τον πρώην Γενικό Εισαγγελέα, Πέτρο Κληρίδη.

Ερευνώμενοι θα πρέπει να είναι επίσης είπε ο δικηγόρος Πάμπος Ιωαννίδης, o Έφορος Εταιρειών Σπύρος Κόκκινος, το δικηγορικό γραφείο Νεοκλέους και το δικηγορικό γραφείο Ιωαννίδη το οποίο εκπροσωπούσε ανήλικη Ρωσίδας.

Ο κύριος Ερωτοκρίτου ισχυρίστηκε ότι πίσω από τη συνωμοσία σε βάρος του είναι άτομα που σχετίζονται με θέματα του οικονομικού εγκλήματος. 

Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας αναφέρθηκε και στην Χρυστάλλα Γιωρκάτζη κατηγορώντας την για μοχθηρία. Συνέδεσε δε την μετακίνηση της κόρης της κυρίας Γιωρκάτζιη από το γραφείο Ιωαννίδη στο γραφείο Γιωρκάτζη με την υπόθεση της providencia.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.