ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μητρόπουλος: Το ΣτΕ έκρινε παράνομες όλες τις μειώσεις συντάξεων.!

mitropoulosto-ste-ekrine-paranomes-oles-tis-meiwsis-sintaxewn
Απόφαση-βόμβα του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία είναι οριστική, έφερε στο φως της δημοσιότητας ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

«Φαίνεται ότι στην κρισιμότερη φάση των διαπραγματεύσεων το ανώτατο δικαστήριο θέλησε να αναδείξει ένα ζήτημα, να διεκδικήσει ρόλο και να βάλει ασπίδα προστασίας. Με απόφασή του κρίνει παράνομες και αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις από το 2012 για κύριες και επικουρικές συντάξεις και αντισυνταγματικές όλες τις ρήτρες με πρώτα την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος», τόνισε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.



Και σημείωσε: «Ο,τι αποτέλεσε μείωση κύριων και επικουρικών από το καλοκαίρι του 2012 και μέχρι τώρα και εκτιμώντας τη συνταγματικότητα της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος θεωρεί ότι είναι ρήτρα διαρκούς μείωσης των επικουρικών συντάξεων».

Στο ερώτημα αν αυτή η απόφαση εμποδίζει, πολιτικά, την κυβέρνηση να προχωρήσει σε συμφωνία με τους δανειστές ο αντιπρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή που έρχεται αυτή η απόφαση είναι ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια της κυβέρνησης αφού το ανώτατο δικαστήριο σε ολομελειακή σύνθεση είπε ότι είναι αντισυνταγματικές οι μειώσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο η απόφαση αφορά περίπου 3 εκατομμύρια συνταξιούχους, ενώ σχετικά με το ετήσιο κόστος της ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής είπε χαρακτηριστικά:«Είναι πολλά, είναι απίθανα πολλά. Είναι πλέον των 2 δισ. ευρώ τον χρόνο».

Δείτε τι είπε για το θέμα ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων:



loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.