ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΟΗΕ: Νέος επικεφαλής για την αντιμετώπιση του Έμπολα..

neos-epikefalis-gia-thn-antimetopisi-tou-empola
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε τον διορισμό του Ολλανδού Πέτερ Γιαν Γκραφ στη θέση του νέου επικεφαλής της αποστολής του για την αντιμετώπιση της επιδημίας του Έμπολα (UNMEER).

Ο Γκραφ αντικαθιστά προσωρινά τον Μαυριτανό διπλωμάτη Ισμαήλ Ουλντ Σέιχ Άχμεντ, ο οποίος διορίστηκε απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Υεμένη.

Ο 55χρονος Γκραφ θα συνεργαστεί στενά με τον συντονιστή του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της επιδημίας του ιού Έμπολα, τον δόκτορα Νταβίντ Ναμπάρο, και με τις κυβερνήσεις των χωρών της δυτικής Αφρικής, οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών.

Στην ανακοίνωση του Οργανισμού, ο Γενικός του Γραμματέας Μπαν Γκι Μουν χαιρέτισε την “εξαίρετη δουλειά” του κ. Ουλντ Σέιχ Άχμεντ στην ηγεσία της UNMEER, η οποία εδρεύει στην Γκάνα, και την “αποφασιστικότητά του” στην προσπάθεια “να εξασφαλιστεί ότι οι χώρες οι οποίες επλήγησαν από τον Έμπολα θα ξεπεράσουν αυτή την επιδημία χωρίς προηγούμενο”.

Ο Γκραφ διηύθυνε από τον Οκτώβριο του 2014 τις επιχειρήσεις του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της επιδημίας του Έμπολα στη Λιβερία, μια από τις τρεις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, μαζί με τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος είναι υποτιμημένος κατά παραδοχή του ιδίου του οργανισμού, η επιδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 10.800 ανθρώπους επί συνόλου περίπου 26.000 κρουσμάτων τους τελευταίους 16 μήνες, το 99% εκ των οποίων σε αυτές τις τρεις χώρες.

Ο Γκραφ έχει εργαστεί επί σειρά ετών για τον ΠΟΥ σε χώρες της Αφρικής, στο Αφγανιστάν και στην Αϊτή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.