ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ντράγκι: Στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης η απάντηση.!

ntragki
Στην Αθήνα πετά το «μπαλάκι» ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Η απάντηση στην κρίση στην Ελλάδα βρίσκεται... «στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης» δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της ΕΚΤ, ζητώντας από την Αθήνα «πιο πολλή δουλειά» και διαμηνύοντας ότι «αυτό επείγει».

«Όλοι επιθυμούμε η Ελλάδα να τα καταφέρει» να εξέλθει από την κρίση, ανέφερε ο κ. Ντράγκι στο περιθώριο των εργασιών της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι η Ευρωζώνη είναι «καλύτερα εξοπλισμένη σε σχέση με το 2012, το 2011 και το 2010» σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης.

Ο Μάριο Ντράγκι εκτίμησε ότι θα πρέπει να «αποκατασταθεί ο διάλογος», και κάλεσε την κυβέρνηση να είναι προσεκτική απέναντι στις «δημοσιονομικές επιπτώσεις» των προτάσεών της.

Αρνούμενος να προβεί σε εικασίες σχετικά με μία στάση πληρωμών στην Ελλάδα, που συνεπάγεται σχεδόν βέβαια με μία έξοδο από την Ευρωζώνη, ο επικεφαλής της ΕΚΤ υπογράμμισε ωστόσο ότι η Ευρωζώνη διαθέτει τα μέσα απέναντι στον κίνδυνο μετάδοσης, τα οποία «θα χρησιμοποιούσε στην περίπτωση κλιμάκωσης της κρίσης».

Πάντως, αναγνώρισε ότι η Ευρωζώνη θα εισέρχετο σε «άγνωστο έδαφος» αν η ελληνική κρίση χειροτέρευε.


Πηγή:dealnews.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.