ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Στρατούλης: Γιατί να πάμε σε εκλογές; Εχουμε τη λαϊκή εντολή.!

stratoulhs-exoume-thn-laikh-entolh
Για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στην κάλπη σε περίπτωση που δεν δεχθούν οι δανειστές τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και για την πορεία της διαπραγμάτευσης μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Το πρόβλημα δεν είναι αν καταθέσαμε ή όχι πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δημοσιονομικά αποτελεσματικό. Είναι ιδεολογικό και πολιτικό. Η διαφορά είναι ιδεολογική και πολιτική. Εμείς από το ευρύτερο υπουργείο Εργασίας και ο κ. Σκουρλέτης και εγώ καταθέσαμε μεταρρυθμίσεις που λένε “επανέρχονται οι συλλογικές συμβάσεις”, “επανέρχεται ο κατώτατος μισθός”, “αναστέλλεται επ’ αόριστο η λειτουργία της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος”, και περιγράφουμε τι συνέπειες έχει αυτό οικονομικές και από πού θα τα βρούμε. Τη δαπάνη δηλαδή για τη μη μείωση των συντάξεων από ποια έσοδα και με ποιους τρόπους θα τα καλύψουμε. Το θέμα δεν είναι αν έχουμε ή δεν έχουμε προτάσεις κοστολογημένες. Το θέμα είναι ότι διαφωνούν οι άνθρωποι. Θέλουν να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε μνημόνια στην Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά οΔημήτρης Στρατούλης

Και πρόσθεσε: «Και υπάρχει και ένας πολιτικός στόχος. Σου λέει “όσο αντιδρούμε, όσο τους δημιουργούμε πρόβλημα, όσο τους λέμε ότι πρέπει να συνεχίσουν τις ίδιες πολιτικές του μνημονίου, ή θα τους ρίξουμε, γιατί κάποια στιγμή ο λαός δεν θα έχει υπομονή, θα γκρεμίσουμε αυτή την κυβέρνηση και θα είναι μία αριστερή αντιμνημονιακή παρένθεση ή θα τους αναγκάσουμε να ενσωματωθούν, να τους εξευτελίσουμε, να τους ταπεινώσουμε με αυτόν τον τρόπο και την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και όπως τους προηγούμενους πρωθυπουργούς, τον Σαμαρά, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Παπαδήμο, που ήταν αναλώσιμοι, να καταστήσουμε και αυτούς αναλώσιμους, προκειμένου τα συμφέροντά μας να μην διακυβευτούν”. Αυτό είναι το πολιτικό ζήτημα και το έχει καταλάβει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και μας στηρίζει σε αυτή τη μάχη που θα έχουμε».

Ο κ. Στρατούλης επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της εφημερίδας Realnwews της περασμένης Κυριακής που μιλούσε για πρόθεση των δανειστών να φτάσουν την κατώτερη σύνταξη στα 320 ευρώ. «Εχετε απόλυτο δίκιο. Οταν τα τεχνικά κλιμάκια αντί να συζητάνε τεχνικά θέματα τις περισσότερες φορές ανοίγουν πολιτικά ζητήματα. Τους το κόβουμε με το μαχαίρι, λέγοντας τους ότι αυτά είναι ζητήματα του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής ή των υπουργών μας στο συμβούλιο υπουργών, ή υπουργό με επίτροπο και δεν είναι θέμα των τεχνικών κλιμακίων. Συνεχώς επανέρχονται σε θέματα του προηγούμενου μνημονίου όπως αυτό που είχατε γράψει και εσείς ότι η κατώτατη σύνταξη δεν θα έπρεπε να είναι 486 ευρώ, γιατί ένα μέρος της δεν είναι ανταποδοτικό και θα έπρεπε να είναι 323 ευρώ».

Στο ερώτημα τι θα πράξει η ελληνική κυβέρνηση σε περίπτωση που επιμείνουν στη στάση τους οι δανειστές και δεν αποδεχθούν τις προτάσεις μας ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης απάντησε: «Εμείς βασιζόμαστε πρώτα στο δίκαιο των επιχειρημάτων μας και όταν μία κυβέρνηση και ένας λαός πάρουν το δίκιο στα χέρια τους συνήθως η ιστορία μάς δείχνει ότι μπορούν να κερδίσουν και για να σας το διευκρινίσω γιατί να πάμε σε εκλογές; Για να αυξήσουμε το ποσοστό μας; Δεν έχουμε πρόσφατη λαϊκή εντολή; Η πρόσφατη λαϊκή εντολή δεν λέει ότι πρέπει να βάλουμε ένα τέρμα στις πολιτικές της λιτότητας και να σταματήσουμε την εφαρμογή των καταστροφικών και απάνθρωπων μνημονίων; Τη λαϊκή εντολή την έχουμε, αλλά και τη στήριξη του ελληνικού λαού που συνεχώς ανανεώνεται απ’ ότι βλέπουμε και μέσα από τις έρευνες της κοινής γνώμης αλλά και τις επαφές μας με τον λαό, ένα έχουμε να κάνουμε, με σταθερότητα, με συνέπεια, με πείσμα και αυτοπεποίθηση να συνεχίσουμε μέχρι να πετύχουμε μία θετική συμφωνία».
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.