ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Με γεμάτη ατζέντα συνεδριάζει το υπουργικό.

me-gemati-antzeta-sunedriazi-to-upourgiko
Η τακτική της κυβέρνησης προκειμένου να επέλθει συμφωνία με τους εταίρους τα επόμενα 24ωρα θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής (17:00) συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Δημοσίευμα του Bloomberg την Πέμπτη κάνει λόγο για επιτάχυνση των διαδικασιών σε μία ύστατη προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο και να υπάρξει συμφωνία στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Το Μαξίμου μάλιστα επισημαίνει και την επανεκκίνηση των συζητήσεων, σε θετικό κλίμα όπως σημειώνει, στο Brussels Group στις Βρυξέλλες όπου θα τεθούν επί τάπητος οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει μια αμοιβαία επωφελής λύση. 

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη για μια έντιμη λύση που θα απελευθερώσει την χρηματική βοήθεια από τους εταίρους και θα τερματίσει την οικονομική ασφυξία που έχουν οδηγήσει την χώρα τα μνημόνια», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Κύκλοι του Μαξίμου επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση εμμένει στις «κόκκινες γραμμές» της, όχι μόνο για λόγους πολιτικής αλλά και για λόγους κοινωνικού και οικονομικού ορθολογισμού. «Κόκκινες γραμμές» για την κυβέρνηση παραμένουν τα εργασιακά, η μείωση μισθών/συντάξεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η αύξηση του ΦΠΑ. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν η κυβέρνηση δεν έχει την λαϊκή εντολή να φέρει μια συμφωνία που θα εκφεύγει από τα όρια των κόκκινων γραμμών και γι’ αυτό δεν θα το πράξει. Η κυβέρνηση εμμένει σε μια συμφωνία χωρίς τα εγκλήματα του μνημονιακού παρελθόντος. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων μιλώντας στον realfm 97,8 αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο θέμα των κόκκινων γραμμών που έχει η κυβέρνηση στα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

«Σήμερα υπήρξαν διάφορες διαρροές ότι θα σπάσει η “κόκκινη” γραμμή της κυβέρνησης και ότι θα μειώσουμε τις υψηλές επικουρικές συντάξεις και με αφορμή ότι βγαίνω στην εκπομπή σας, θέλω να το διαψεύσω κατηγορηματικά. Οταν λέμε ότι δεν εφαρμόζεται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, όταν λέμε ότι δεν θα γίνουν μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, το εννοούμε», είπε ο Δημήτρης Στρατούλης.

Παράλληλα, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο (17.00, Βουλή) θα συζητηθούν τα νομοσχέδια για την Παιδεία και τον Αθλητισμό, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση και για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αναλυτικά η ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου περιλαμβάνει:

1. Ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες (εισήγηση Πρωθυπουργού).

2. Ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου για τα σχέδια νόμου αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων:
a. Σχέδιο νόμου σε στάδιο επεξεργασίας «Ρυθμίσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την έρευνα και άλλες διατάξεις» (Εισηγητής ο Υπουργός Α. Μπαλτάς)
b. Σχέδιο νόμου υπό κατάθεση «Επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση» (Εισηγητές ο Υπουργός Α. Μπαλτάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Α. Κουράκης)
c. Σχέδιο νόμου «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις» (Εισηγητές ο Υπουργός Α. Μπαλτάς και ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Σ. Κοντονής. 

3. Ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου από τον Υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά για τα αμέσως επόμενα βήματα εφαρμογής του νόμου για την ΕΡΤ Α.Ε. (ν. 4324/2015). Εισήγηση για το σχέδιο νόμου (σε επεξεργασία) για την προκήρυξη νέων αδειών τηλεοπτικών μέσων. 

4. Συζήτηση για τον προγραμματισμό νομοθετικού έργου άλλων Υπουργείων για το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και για την εφαρμογή της Α.Π. Υ155/1-4-2015 εγκυκλίου του Πρωθυπουργού για τους κανόνες, τις αρχές και τις διαδικασίες άσκησης της Κυβερνητικής Νομοθετικής Πρωτοβουλίας.


Bloomberg: Συμφωνία έως την Κυριακή ψάχνουν Αθήνα και εταίροι

Βαρουφάκης: Όχι μείωση σε επικουρικές, όχι στην αύξησ

η ΦΠΑ





loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.