ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών από Γάλλους στρατιώτες..

kataggelies-gia-kakopoiisi-paidiwn-apo-galous-stratiwtes
Ένας Γάλλος εισαγγελέας διεξάγει προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες περί κακοποίησης παιδιών από Γάλλους στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Απαντώντας σε ένα δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian σύμφωνα με το οποίο ένας υψηλόβαθμο στέλεχος των υπηρεσιών αρωγής του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών απομακρύνθηκε από την θέση του, καθώς αποκάλυψε στους εισαγγελείς μια εσωτερική έκθεση που αφορούσε περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από Γάλλους στρατιώτες, ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε: «μια προκαταρκτική έρευνα έχει ξεκινήσει από την Εισαγγελία του Παρισιού από την 31η Ιουλίου 2014. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη», ενώ αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Μια δικαστική πηγή από τη Γαλλία τόνισε πως το γραφείο του εισαγγελέα είχε παραλάβει την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών τον Ιούλιο του 2014 και διερευνούσε αν είχαν υπάρξει περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων. 

Η πηγή πρόσθεσε πως οι ερευνητές ζήτησαν την βοήθεια των αρχών της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας.

Το δημοσίευμα του Guardian επισημαίνει ότι η έκθεση περιλαμβάνει λεπτομερείς περιγραφές βιασμών και σοδομισμού εναντίον νεαρών αγοριών από Γάλλους στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στην χώρα και εργάζονταν μαζί με την ειρηνευτική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών.

Τα περιστατικά που καταγγέλλονται διαπράχθηκαν το διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου 2013 και Ιουνίου 2014 σε κέντρο υποδοχής εσωτερικά εκτοπισμένων πολιτών στο αεροδρόμιο στην πρωτεύουσα Μπανγκουί, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Διαβεβαιώσεις πως η αλήθεια θα αποκαλυφθεί 
«Το υπουργείο Άμυνας έχει λάβει και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει ότι η αλήθεια θα αποκαλυφθεί. Αν οι κατηγορίες επαληθευτούν, θα επιβληθούν οι σκληρότερες ποινές στους δράστες των ενεργειών που θα συνιστούσαν μια τρομακτική παραβίαση των αξιών ενός στρατιώτη», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Επίσης, η ανακοίνωση προσθέτει ότι η γαλλική κυβέρνηση ήταν ενήμερη από τον Ιούλιο 2014 για τις κατηγορίες από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μετά από καταθέσεις μαρτύρων που συγκεντρώθηκαν από το πολιτικό γραφείο του ΟΗΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και περιελάμβαναν καταγγελίες κακοποίησης 10 παιδιών.

Παράλληλα, τα Ηνωμένα Έθνη επισήμαναν πως ένα στέλεχος του προσωπικού του οργανισμού παραδέχτηκε πως παρέδωσε στις γαλλικές αρχές μια εσωτερική έκθεση σχετικά με την έρευνα που διεξαγόταν για τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης από Γάλλους στρατιώτες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

«Η ανεπεξέργαστη εκδοχή της έκθεσης, όπως ομολόγησε ο υπάλληλος, δόθηκε ανεπίσημα από τον ίδιο στις γαλλικές αρχές τον περασμένο Ιούλιο, προτού την παραδώσει στο ανώτερο στέλεχος του γραφείου του Ύπατη Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα σε ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.