ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ερώτηση της Σακοράφα στην Κομισιόν για το μεταναστευτικό.!

sakorafa
Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα κατέθεσε ερώτηση στην ευρωβουλή σχετικά με το μεταναστευτικό.

Στην ερώτησή της προς την Κομισιόν η κα Σακοράφα ζητεί άμεσες πρωτοβουλίες της Ε.Ε. για την αλλαγή των Συνθηκών που διογκώνουν την προσφυγική κρίση καθώς και μέτρα για την υποστήριξη των χωρών υποδοχής του ευρωπαϊκού νότου που σηκώνουν όλο το βάρος αυτής της προσφυγικής κρίσης.

Ακολουθεί η ερώτηση:

«Η μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. εκφραζόμενη με τις Συνθήκες Σέγκεν, Δουβλίνο II κλπ εξακολουθεί, πέρα από κάθε αμφιβολία, να αποδεικνύεται αποτυχημένη και επικίνδυνη. Αδιαμφισβήτητη απόδειξη αποτελούν οι χώρες-σύνορα που έχουν μετατραπεί σε αποθήκες δυστυχισμένων, τη στιγμή που η Μεσόγειος μετατρέπεται σε υγρό τάφο χιλιάδων προσφύγων. 

Οι χώρες υποδοχής αδυνατούν πλέον να εξασφαλίσουν έστω και τις ελάχιστες προϋποθέσεις αξιοπρεπούς διαβίωσης των εξαθλιωμένων προσφύγων διακυβεύοντας, μεταξύ άλλων, την κοινωνική τους συνοχή, υπό την πίεση και της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τα ευρωπαϊκά κράτη του νότου.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι και η έξαρση ακραίων εθνικιστικών, φασιστικών κομμάτων που επενδύουν πολιτικά στον ξενοφοβισμό και αποσταθεροποιούν κοινωνικά και πολιτικά τις χώρες αυτές.

Η Ελλάδα αναμένεται να υποδεχθεί μόνο το 2015 περισσότερους από 100.000 πρόσφυγες. Ανεξαρτήτως από τις ουσιαστικές ευθύνες της Ε.Ε που με τις πολιτικές της – και στην εξωτερική πολιτική της- προκαλεί και συντηρεί τις αδικίες που δημιουργούν αυτά τα προσφυγικά κύματα.

Ερωτάστε:
1) Ποιες άμεσες πρωτοβουλίες προτίθεσθε να αναλάβετε για την αλλαγή των Συνθηκών που διογκώνουν την προσφυγική κρίση προκειμένου να απεγκλωβίσετε τα εκατομμύρια των προσφύγων που ασφυκτιούν στις χώρες - σύνορα της Ε.Ε;

2) Ποιες οι πρωτοβουλίες σας για την άμεση και ουσιαστική βοήθεια των χωρών υποδοχής που καλούνται να σηκώσουν το βάρος των πολιτικών επιλογών σας».


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.