ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Kάτοικοι ελληνικών χωριών του Ντονιέτσκ μεταβαίνουν στην Ελλάδα με τη βοήθεια Σαββίδη!

katoikoi ellhnikwn xwriwn tou ntonietsk metabainoun sthn ellada
Για δίμηνη ιατρική αποκατάσταση μεταβαίνουν στην Ελλάδα 51 κάτοικοι του ελληνικού χωριού Στιλά στην περιφέρεια του Ντονιέτσκ με έξοδα των ομογενειακών οργανώσεων της Ρωσίας.

«Όπως έγινε γνωστό σήμερα η ελληνική ομογένεια της Ρωσίας αναλαμβάνει όλα τα έξοδα, που σχετίζονται με τη φιλοξενία και τη διατροφή των ανθρώπων και τώρα διεκπεραιώνονται τα απαραίτητα έγγραφα για τη μετάβασή τους στην Ελλάδα», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της περιφέρειας Σταραμπέσεφσκι Ιβάν Μιχάιλοφ στο πρακτορείο ειδήσεων του Ντονιέτσκ.

Ο Ι.Μιχάιλοφ ηγείται της περιφέρειας, που υπάγεται στη λεγόμενη “ΛΔ Ντονιέτσκ”, όπως ονομάζουν την περιοχή, την οποία έχουν υπό τον έλεγχό τους οι ρωσόφωνοι αντάρτες του Ντονιέτσκ και όπως εξήγησε «το θέμα είναι ότι τα ελληνικά χωριά βρίσκονται στη γραμμή απαγκίστρωσης και η αποκατάστασή τους είναι εξαιρετικά δύσκολη». «Ελπίζουμε ότι με την υλοποίηση των συμφωνηθέντων στο Μινσκ η κατάσταση θα αλλάξει και θα μπορέσουμε να αρχίσουμε να οικοδομούμε μια ειρηνική ζωή στην περιφέρειά μας, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών οικισμών», είπε ο Ι.Μιχάιλοφ.

Κατά τον τοπικό αξιωματούχο, οι δηλώσεις του οποίου αναπαράγονται από το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι «από τα εντατικά πυρά πυροβολικού από την πλευρά των Ουκρανών στρατιωτικών στην περιοχή έχουν πληγεί πέντε ελληνικά χωριά». «Οι άνθρωποι έχουν κουραστεί ηθικά και σωματικά. Τους χρειάζεται μια παύση», σημείωσε ο Ι.Μιχάιλοφ, περιγράφοντας το χωριό Στιλά ως ένα από τα πλέον πληγέντα από τις εχθροπραξίες των τελευταίων πριν την εκεχειρία μηνών.

Επικεφαλής της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας είναι ο γνωστός επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης.


zougla.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.