ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Lufthansa: Δεν είχαμε υποχρέωση να ενημερώσουμε για την κατάθλιψη του Λούμπιτς.!

loympits antreas
Η αεροπορική εταιρεία Lufthansa υποστήριξε ότι δεν ήταν υποχρεωμένη να ενημερώσει τις γερμανικές αρχές πολιτικής αεροπορίας για την κατάθλιψη από την οποία έπασχε στο παρελθόν ο πιλότος Αντρέας Λούμπιτς επειδή ο ίδιος είχε λάβει πιστοποίηση πριν ισχύσουν οι νέοι, αυστηρότεροι κανονισμοί, το 2013.

Ο Λούμπιτς, ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους Airbus A320 της Germanwings, της θυγατρικής χαμηλού κόστους της Lufthansa, πιστεύεται ότι το έριξε σκόπιμα στις γαλλικές Άλπεις, παίρνοντας μαζί του στον θάνατο άλλους 149 ανθρώπους.

Το ερώτημα του τι ακριβώς γνώριζε η Lufthansa για τα ψυχιατρικά προβλήματά του ενδέχεται να αποδειχθεί σημαντικός παράγοντας όσον αφορά την ευθύνη της για το δυστύχημα. Η ασφαλιστική εταιρεία Allianz εκτιμά ότι οι ασφαλιστικές θα πληρώσουν περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για το δυστύχημα.

Ο Λούμπιτς διέκοψε την εκπαίδευσή του για πολλούς μήνες το 2009. Όταν επέστρεψε στη σχολή δήλωσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους εκπαιδευτές της Lufthansa ότι είχε ξεπεράσει μια περίοδο βαριάς κατάθλιψης. Του δόθηκε έγκριση να πετάει εμπορικά αεροσκάφη το 2012.

Με βάση τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, οι πιλότοι που πάσχουν από ψυχιατρικά προβλήματα θα πρέπει να αναφέρονται στην υπηρεσία χορήγησης αδειών η οποία μπορεί να αποφασίζει αν θα αναστείλει την άδεια τους ή όχι. Η Luftfahrtbundesamt (LBA), η γερμανική υπηρεσία, ανέφερε την Κυριακή ότι δεν είχε λάβει "καμία πληροφορία" για την κατάθλιψη του Λούμπιτς πριν από την αεροπορική τραγωδία.

Η Lufthansa από την πλευρά της υποστηρίζει ότι μια διάταξη του νέου κανονισμού, που τέθηκε σε ισχύ στη Γερμανία το 2013, προστάτευε ορισμένα προϋπάρχοντα πιστοποιητικά καταλληλότητας των πιλότων και ιατρικά πιστοποιητικά που είχαν εκδοθεί από γιατρούς εξειδικευμένους σε θέματα υγείας των πιλότων. Οι γιατροί θα μπορούσαν κατά συνέπεια να εκδώσουν παράταση των ιατρικών πιστοποιητικών ακόμη και μετά την εφαρμογή των νέων κανονισμών.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβαστε επισης

ΣΟΚ:Η Lufthansa το παραδέχεται - Ο Λούμπιτς την είχε ενημερώσει για την κατάθλιψη


loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.