ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Xαμηλοί τόνοι και προσδοκίες στο EWG

xamhloi-tonoi-kai-prosdokies-sto-ewg.jpg
Συνεδριάζει στις 15.00 μέσω τηλεδιάσκεψης το Euro Working Group όπου και αναμένεται να γίνει μια πρώτη επισκόπηση των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους θεσμούς. 

Τόμας Βίζερ, επικεφαλής του EWG, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα μπορούν ακόμη να ολοκληρωθούν επιτυχώς. Τόνισε ότι στο Eurogroup της Παρασκευής στη Ρίγα δεν θα υπάρξει νέα λίστα μεταρρυθμίσεων, διευκρίνισε, ωστόσο, ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να παρουσιάσει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων τον Μάϊο.

«Οι δανειστές έχουν κομίσει στο τραπέζι κάποια αιτήματα, τα οποία δεν γίνονται δεκτά μέχρι στιγμής. Και δεν θα γίνουν δεκτά γιατί είναι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης», υπογράμμισε ο Νίκος Παππάς.Για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στην κάλπη σε περίπτωση που δεν δεχθούν οι δανειστές τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και για την πορεία της διαπραγμάτευσης μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.«Εμείς βασιζόμαστε πρώτα στο δίκαιο των επιχειρημάτων μας και όταν μία κυβέρνηση και ένας λαός πάρουν το δίκιο στα χέρια τους συνήθως η ιστορία μας δείχνει ότι μπορούν να κερδίσουν και για να σας το διευκρινίσω γιατί να πάμε σε εκλογές; Για να αυξήσουμε το ποσοστό μας; Δεν έχουμε πρόσφατη λαϊκή εντολή; Η πρόσφατη λαϊκή εντολή δεν λέει ότι πρέπει να βάλουμε ένα τέρμα στις πολιτικές της λιτότητας και να σταματήσουμε την εφαρμογή των καταστροφικών και απάνθρωπων μνημονίων; Τη λαϊκή εντολή την έχουμε, αλλά και τη στήριξη του ελληνικού λαού που συνεχώς ανανεώνεται απ’ ότι βλέπουμε και μέσα από τις έρευνες της κοινής γνώμης αλλά και τις επαφές μας με τον λαό, ένα έχουμε να κάνουμε, με σταθερότητα, με συνέπεια, με πείσμα και αυτοπεποίθηση να συνεχίσουμε μέχρι να πετύχουμε μία θετική συμφωνία».

«Εξουθενωτικές» χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς o Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε μήνυμά του, με αφορμή τη συγκέντρωση αλληλεγγύης προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Μελβούρνη.

Το ελληνικό ζήτημα αλλά και η αδύναμη ανάπτυξη στην ευρωζώνη είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την οικονομία της Γερμανίας, δήλωσε ο Sigmar Gabriel.

Για αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της κάνει λόγο το Bloomberg σε άρθρο του σημειώνοντας ότι η ΕΕ δεν φαίνεται να μετακινείται από τη θέση της, αλλά ούτε και η Αθήνα.

«Για πρώτη φορά εδώ και μήνες υπάρχει κινητικότητα στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές της», αναφέρει η Handelsblatt.

Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ σχολιάζει σήμερα η βρετανική Independent αναφέροντας ότι η Γερμανία παίζει με τη φωτιά.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.