ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σαν σήμερα: Τα σημαντικότερα γεγονότα της 16ης Μαΐου..


gegonota-tromero-san-simera-16-5
1651 Οι Γενίτσαροι στραγγαλίζουν τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Παρθένιο Β' και πετούν τη σορό του θάλασσα. Ο Σουλτάνος τον υποψιαζόταν ότι είχε μυστικές επαφές με τους Ρώσους.

1929 Λαμβάνει χώρα η πρώτη απονομή των βραβείων Όσκαρ.

1948 Ο βαρκάρης Λάμπρος Αντώναρος βρίσκει να επιπλέει στο θαλάσσιο χώρο της Θεσσαλονίκης το πτώμα του αμερικανού δημοσιογράφου Τζορτζ Πολκ, απεσταλμένου του CBS για την κάλυψη του εμφυλίου. Γρήγορα διαπιστώνεται ότι πρόκειται για δολοφονία. Η αστυνομία επιρρίπτει την ευθύνη στο ΚΚΕ, το οποίο υποστηρίζει ότι ο Πολκ δολοφονήθηκε από την Ασφάλεια.

1996 Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας εκδίδει την «Αγγελία της 16ης Μαΐου», με την οποία ξεκινά η Πολιτιστική Επανάσταση.

1994 Απελευθερώνεται πλήρως η αγορά συναλλάγματος, με απόφαση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Ιωάννη Μπούτου. Θετική είναι η αντίδραση της αγοράς.

2012 Επτά στους δέκα χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Ελλάδα παραδέχονται ότι έχουν αποκτήσει πειρατικό λογισμικό, σύμφωνα με τα στοιχεία της Business Software Alliance (BSA), στο πλαίσιο της Διεθνούς Έρευνας της ΒSA για την Πειρατεία Λογισμικού 2011.

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

1718 Μαρία Γκαετάνα Ανιέζι, ιταλίδα μαθηματικός και φιλόσοφος, που διακρίθηκε για τις εργασίες της στον διαφορικό λογισμό. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα που κατέλαβε έδρα μαθηματικών σε πανεπιστήμιο.
(Θαν. 9/1/1799)


1948 Κάτια Δανδουλάκη, ηθοποιός.
1953 Πιρς Μπρόσναν, βρετανός ηθοποιός.



ΘΑΝΑΤΟΙ

1703 Σαρλ Περό, γάλλος παραμυθάς. (Η ΣταχτοπούταΗ ωραία κοιμωμένηΟ Καρυοθραύστης(Γεν. 12/1/1628)

1953 Τζάνγκο Ράινχαρντ, τσιγγάνος από το Βέλγιο, βιρτουόζος της κιθάρας και από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της τζαζ(Γεν. 23/1/1910)

1968 Ευάγγελος Λεμπέσης, έλληνας κοινωνιολόγος και οικονομολόγος, γνωστός για το δοκίμιό του Η τεραστία κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω(Γεν. 1904)

sansimera.gr


loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.