ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Καιρος: Στους 34 βαθμούς ο υδράργυρος..

kairos-stous-34-vathmous-o-idrarguros
Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα. Ο καιρός θα είναι ζεστός με τον υδράργυρο να αγγίζει κατά τόπους ακόμα και τους 34 βαθμούς. 

Λίγες μόνο νεφώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά τις μεσημεριανές ώρες ενώ ενδέχεται να εκδηλωθούν και όμβροι.

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και αλλαγή του σκηνικού με βροχές και καταιγίδες περιμένουμε από τις αρχές της εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά σήμερα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 30 στην Ήπειρο, από 12 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 30 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 16 έως 34 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά και από 15 έως 27 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Καλό και ζεστό καιρό θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας πρόσκαιρα θα αυξηθούν, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι σε ενίσχυση έως και 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις το πρωί ενώ αργότερα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως και 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αίθριος με αραιές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 31 έως και 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, περιμένουμε καλό καιρό και μόνο κατά περιόδους θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο κατά περιόδους θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι έως και 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως και 27 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, περιμένουμε καλό καιρό και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι στα πελάγη θα βρίσκονται σε ενίσχυση έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.