ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Με πίστωση το 65,1% της συνολικής αξίας των διεπιχειρηματικών πωλήσεων..

me-pistwsi-to-65,1%-tis-sinolikis-axias-twn-polisewn
Με πίστωση έγινε πέρυσι το 65,1% των διεπιχειρηματικών (B2B) πωλήσεων στην Ελλάδα βάσει αξίας, έναντι μέσου όρου 44,9% στην Ευρώπη, όπως προκύπτει από έρευνα της «Atradius Credit Insurance N.V.» σε στελέχη της ελληνικής αγοράς. 

Βάσει της ίδιας έρευνας, η μέση περίοδος που μεσολαβεί από την ημερομηνία έκδοσης ενός τιμολογίου μέχρι την πληρωμή του στην Ελλάδα διαμορφώνεται στις 70 ημέρες: 

Με άλλα λόγια, απαιτείται 10 ημέρες περισσότερος χρόνος από ό,τι προ διετίας και υπερδιπλάσιος από τον μέσο όρο της Ευρώπης (32 ημέρες). Παράλληλα, το 45% της συνολικής αξίας των εγχώριων τιμολογίων ήταν το 2014 εκπρόθεσμα, με τον αντίστοιχο μέσο ευρωπαϊκό όρο να κινείται στο 40,2%.

Στο σκηνικό αυτό, η λειτουργία της ασφάλισης πιστώσεων σαν "δίχτυ ασφαλείας" για τις ελληνικές επιχειρήσεις θα βρεθεί στο επίκεντρο εκδήλωσης του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), στο πλαίσιο του 26ου πολυσυνεδρίου «Money Show 2015», που θα πραγματοποιηθεί στις 22-24 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη. Στην ανοικτή συζήτηση με θέμα «Ασφάλιση Πιστώσεων: 

Το ιδανικό εργαλείο για πετυχημένο risk management», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5.30 το απόγευμα της 22ης Μαΐου, θα συμμετάσχουν ως ομιλητές στελέχη των δύο ισχυρότερων «παικτών» της παγκόσμιας αγοράς του κλάδου της ασφάλισης πιστώσεων: η Μαρία Παπαζαρκάδα, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της «Atradius Credit Insurance N.V.» κι ο Βασίλης Χριστίδης, διευθύνων σύμβουλος της «Euler Hermes Hellas».

Η ασφάλιση των πιστώσεων μπορεί ν΄ αποδειχτεί σωτήρια για τις επιχειρήσεις σε μια περίοδο που ο δείκτης εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, σύμφωνα με την EulerHermes, επιδεινώθηκε περαιτέρω και τώρα βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2013.
 
Σε επίπεδο επισφαλειών, ο ασφαλιστικός κολοσσός εκτιμά ότι αυτές αναμένεται να παρουσιάσουν σταθεροποίηση στην Ευρώπη μετά από τέσσερα έτη πτώσης (-2% το 2015). Για το 2016 δε, προβλέπεται αύξηση της τάξης του 4%.

Στο φετινό 26ο πολυσυνέδριο Money Show Thessaloniki, στο οποίο βασικός συνδιοργανωτής είναι και φέτος το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης, έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 100 εκδηλώσεις. 

Το πολυσυνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του υφυπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Μακεδονίας - Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Θεσσαλονίκης.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.