ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Διήμερη επίσκεψη Αβραμόπουλου στην Αίγυπτο..

diimeri-episkepsi-avramopoulou-sthn-aigypto
Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο πραγματοποίησε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημ. Αβραμόπουλος, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Φαταχ Ελ Σίσι και κυβερνητικούς παράγοντες.

Κατά τις συναντήσεις του,ο Δ.Αβραμόπουλος υπογράμμισε το σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο της Αιγύπτου στη περιοχή και πρότεινε τρόπους εμβάθυνσης της συνεργασίας ΕΕ - Αιγύπτου στα θέματα μετανάστευσης και ασφάλειας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, ο Δ. Αβραμόπουλος δήλωσε:

«Οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αιγύπτου είναι διαχρονικές και για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις κοινές προκλήσεις θα πρέπει να εντείνουμε τη συνεργασίας μας. Η κατάσταση στη Μεσόγειο είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Οι κρίσεις στη Συρία και τη Λιβύη εξακολουθούν να υφίστανται και οι προοπτικές βελτίωσης δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες.Η αστάθεια στη περιοχή έχει συνέπειες στη μετανάστευση και στα θέματα ασφάλειας, τόσο για την Αίγυπτο όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να εγκύψουμε στις δραματικές συνθήκες των ανθρώπων αυτών, είτε επειδή θέλουν να ξεφύγουν από πολέμους, είτε επειδή χρειάζονται διεθνή προστασία, ή είτε επειδή αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουμε τις βασικές αιτίες της παράτυπης μετανάστευσης, όπως είναι η φτώχεια, οι συγκρούσεις και η έλλειψη πόρων.

Στις 23 Απριλίου, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων κατά την έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποφάσισαν να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προκλήσεων στη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της συνεργασίας με γειτονικές χώρες. Επιπλέον, η συνεργασία της ΕΕ με γειτονικές χώρες θα αποτελέσει ακρογωνιαίο λίθο της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για τη Μετανάστευση που θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες. Επομένως, θα πρέπει να αναπτύξουμε με την Αίγυπτο μια κοινή στρατηγική προσέγγιση. 

Η έναρξη ενός νέου Διαλόγου για τη Μετανάστευση και την Κινητικότητα θα βοηθήσει τόσο την Αίγυπτο όσο και την ΕΕ ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο, προσδιορίζοντας τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και αναζητώντας λύσεις με πνεύμα κοινής ευθύνης. Η Αίγυπτος είναι επίσης ένας σημαντικός εταίρος της ΕΕ στον τομέα της ασφάλειας. Γι' αυτό και θέλουμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας για την αντιμετώπιση του τζιχαντισμού, που αποτελεί σοβαρή διασυνοριακή πρόκληση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.