ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μαξίμου: Αισιοδοξία για συμφωνία εντός κόκκινων γραμμών.!

aisiodoxos-gia-sumfwnia-kokkinwn-gramwn
Αισιόδοξα μηνύματα για ενδιάμεση συμφωνία με τους δανειστές εκπέμπονται από το μέγαρο Μαξίμου. 

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές η πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά και οι συζητήσεις στο Brussels Group αναμένεται πολύ σύντομα να ανάψουν το «πράσινο» φως ώστε την επόμενη Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ξεκλειδώσει την αύξηση των ορίων εντόκων γραμματίων. 

Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη λύση ενδέχεται να ωριμάσει σε διάστημα 2-3 ημερών ώστε να οδηγηθούμε σε απεμπλοκή.

Παρόμοια αισιοδοξία για ύπαρξη λύσης το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα εξέφρασε και ο πρωθυπουργός, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο διήρκησε περίπου πέντε ώρες.

«Είμαι αισιόδοξος ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία η οποία θα κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει και θα ορίζεται από τις κόκκινες γραμμές που έχουμε βάλει» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός ανέλυσε στους υπουργούς όλες τις εξελίξεις και σε ποιο σημείο βρισκόμαστε. 

Εξάλλου, οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να υπάρξει συμφωνία έως την 11η Μαΐου ή και νωρίτερα ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ζητηθεί έκτακτη σύγκληση του Eurogroup.

Σχετικά με το πολυνομοσχέδιο που δεν συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο, κυβερνητικές πηγές εξηγούσαν ότι δεν είχε νόημα από τη στιγμή που οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες είναι σε εξέλιξη.

Στο θέμα των κόκκινων γραμμών όσον αφορά τα εργασιακά και το ασφαλιστικό αναφέρθηκε μιλώντας στον realfm 97,8 ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων. 

«Σήμερα υπήρξαν διάφορες διαρροές ότι θα σπάσει η “κόκκινη” γραμμή της κυβέρνησης και ότι θα μειώσουμε τις υψηλές επικουρικές συντάξεις και με αφορμή ότι βγαίνω στην εκπομπή σας, θέλω να το διαψεύσω κατηγορηματικά. Οταν λέμε ότι δεν εφαρμόζεται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, όταν λέμε ότι δεν θα γίνουν μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, το εννοούμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Στρατούλης.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας με δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής
 υπογράμμισε ότι τα συγκεκριμένα δύο «καυτά» θέματα οι μειώσεις συντάξεων και το άνοιγμα του ασφαλιστικού θα τεθούν επί τάπητος στη μεγάλη διαπραγμάτευση του Ιουνίου. 


Τσίπρας στο υπουργικό: Είμαι αισιόδοξος για συμφωνία – Δεν παρεκκλίνουμε από τις «κόκκινες γραμμές»


loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.