ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

«Πυρετός» διαβουλεύσεων στην κυβέρνηση..

puretos-diavouleusewn-sthn-kuvernisi
Τα επόμενα βήματά της στο πεδίο της διαπραγμάτευσης το προσεχές διάστημα, ώστε να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, εξετάζει η κυβέρνηση.

Από το βήμα του συνεδρίου του Economist, την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα, λέγοντας ότι η ελληνική πλευρά επιδιώκει την επίτευξη μιας έντιμης, οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμης λύσης, «η οποία θα τερματίζει τη λιτότητα, θα αποκαθιστά τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και θα ανοίγει προοπτική ανάπτυξης για τη χώρα».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε τέσσερα σημεία, τα οποία χαρακτήρισε ως προϋποθέσεις για να υπάρξει η «έντιμη συμφωνία»: χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα για το 2015 και το 2016, να μην γίνουν περικοπές μισθών και συντάξεων, να υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους και να προχωρήσει σε πρόγραμμα επενδύσεων.

Η εφημερίδα «Αγορά» αποκάλυψε το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα προς τους συνεργάτες του: «Θέλουν να μας φορέσουν νέο μνημόνιο. Δεν θα το αποδεχτούμε ποτέ» είπε ο πρωθυπουργός. 

Νέος γύρος συσκέψεων
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε, χθες (16/5), σύσκεψη στο Μαξίμου με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Το απόγευμα του Σαββάτου, το κατώφλι του κυβερνητικού Μεγάρου πέρασαν η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «υπάρχει αισιοδοξία ότι θα καταλήξουμε σε μια καλή συμφωνία και φυσικά αυτή θα στηριχτεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την ΚΟ μας και εκτιμώ και από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Ερωτηθείς για το εάν η ψήφιση της συμφωνίας θα έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ο ίδιος δήλωσε: «Αυτήν τη στιγμή προέχει να πετύχουμε και σύντομα την καλύτερη δυνατή συμφωνία».

Βαρουφάκης: Αυτά που εμείς θα συμφωνήσουμε, σίγουρα θα περάσουν

Nωρίτερα, ο Γιάννης Βαρουφάκης υποστήριξε πως «αυτά τα οποία εμείς θα συμφωνήσουμε, είναι σίγουρο ότι θα περάσουν για τον απλούστατο λόγο», όπως είπε, «ότι εμείς δεν θέλουμε να πάρουμε μέτρα τα οποία έρχονται σε σύγκρουση με την άποψη που έχει το κόμμα για την έξοδο από την κρίση».

Μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά και αναφορικά με την πορεία των συζητήσεων με τους πιστωτές, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί.

«Έχουμε ψηλαφίσει οι μεν και οι δε ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές έτσι ώστε κάποια στιγμή όλο αυτό να κουμπώσει σ' ένα παζλ και να τοποθετηθεί στην κρίση του υπουργικού συμβουλίου και του ελληνικού λαού», είπε.

Με το βλέμμα στη Σύνοδο Κορυφής της Λετονίας 
Την ίδια ώρα, σημαντικό «σταθμό» θεωρούν στην κυβέρνηση την τακτική Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα (21-22 Μαΐου), με προγραμματισμένο θέμα την ανατολική γειτονία.

Όπως δήλωσε την Πέμπτη ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να τεθεί το ζήτημα της Ελλάδας.

Στόχος είναι να καταγραφεί πολιτικά η πρόοδος των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, κάτι που θα άνοιγε τον δρόμο για μια έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, μετά τη Λετονία.


real.gr


Τσίπρας: Δεν ξεθωριάζουν οι κόκκινες γραμμές μας..

Τέσσερις προϋποθέσεις για συμφωνία..





loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.