ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Συλλυπητήρια ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο των δύο εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ.

sullupitiria-SYRIZA-gia-ton-thanato-twn-duo-ergazomenwn-sta-ΕΛ.ΠΕ.
Συλλυπητήρια έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο των δύο εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ο θάνατος των δύο εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ. μετά το τραγικό δυστύχημα (άλλοι δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση) εκτός από οδύνη μας γεμίζει και αγανάκτηση, διότι αποτελούν άλλα δύο θύματα, θυσία στην απληστία του κεφαλαίου στην συγκεκριμένη επιχείρηση, όπου έχουν ήδη χάσει την ζωή τους πάνω από 5.000 εργάτες από το 1974 μέχρι σήμερα.

Η αναζήτηση όλο και μεγαλύτερου κέρδους από τους κεφαλαιοκράτες, τα μνημόνια, η ουσιαστική κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων, η ανατροπή της εργατικής νομοθεσίας, η αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, η χρησιμοποίηση εργολαβικών (ουσιαστικά δουλεμπορικών) εταιρειών αποτελούν τα βασικά αίτια πρόκλησης εργατικών ατυχημάτων.

Ήρθε η ώρα αυτή η κατάσταση να αλλάξει. Η νέα κυβέρνηση οφείλει όχι μόνο να συμβάλει ώστε να διερευνηθούν τα αίτια του εργατικού ατυχήματος και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι αλλά και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα:

1) προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων για την προστασία των εργαζομένων, για τους κανόνες υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και έλεγχος τήρησής τους,
2) κατοχύρωση των εργατικών δικαιωμάτων με αλλαγή της νομοθεσίας,
3) κατάργηση των εργολαβικών εταιρειών – έξω οι εργολάβοι από την εργασία

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του συριζα εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων και αξιώνει την υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα.

Όχι άλλο αίμα στους χώρους εργασίας!


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.