ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

«Επιδιώκουμε καλύτερους όρους για τις ιδιωτικοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη»

epidiokoume-kaluterous-opous-gia-tis-idiwtikopoiiseis
Το θέμα των εν εξελίξει ιδιωτικοποιήσεων αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης, που επιδιώκει να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές σε όρους που μπορούν να διασφαλίσουν το δημόσιο συμφέρον, δήλωσε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος συναντήθηκε στο αεροδρόμιο της πόλης με τη διοίκηση και το προσωπικό του αερολιμένα.

Το θέμα της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων είναι και το «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», βρέθηκε μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συνάντησης, με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στο αεροδρόμιο, Μανώλη Αρμουτάκη, να επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια έχουν ταχθεί κατά της ιδιωτικοποίησης τους.

Από την πλευρά του, ο κ. Σταθάκης σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης τόνισε:

«Η κυβέρνηση κληρονόμησε δυο εν εξελίξει ιδιωτικοποιήσεις, των αεροδρομίων και του λιμανιού του Πειραιά. 

Έχει ανοίξει έναν κύκλο διαπραγματεύσεων, αφορά φυσικά και τις διαπραγματεύσεις που γίνονται με τους εταίρους, διότι είναι καθοριστικό σημείο που αφορά τα δημόσια οικονομικά του 2015, άρα αποτελεί και αντικείμενο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες και ταυτόχρονα έχει ανοίξει ένα διάλογο προκειμένου στους τρέχοντες διαγωνισμούς να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές σε όρους που μπορούν να διασφαλίσουν το δημόσιο συμφέρον. 

Αυτό κάνει η κυβέρνηση, το κάνει συστηματικά και μεθοδικά και όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και στα δύο επίπεδα θα έχουμε μια σαφή εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα».

Κατά τη συνάντηση, ο αερολιμενάρχης Χανίων, Σταύρος Καστρινάκης, ενημέρωσε τον κ. Σταθάκη για την επιβατική κίνηση του αεροδρομίου αλλά και για τα προβλήματα που υπάρχουν και αφορούν κυρίως την έλλειψη επαρκών πιστώσεων για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών, τις οφειλές προς προμηθευτές και την πορεία των έργων επέκτασης του αεροδρομίου.

Ο κ. Σταθάκης, αναφερόμενος σ’ αυτά τα προβλήματα, επισήμανε ότι η σημερινή κυβέρνηση «κληρονόμησε» χρέη 20 εκατομμυρίων ευρώ σε προμηθευτές των ελληνικών αεροδρομίων, επισημαίνοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα αυτό, ενώ για την άμεση χρηματοδότηση των αεροδρομίων ώστε να επιλυθούν τρέχοντα προβλήματα, κυρίως λειτουργικά, δόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των έργων επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων και στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε πληρωμές του αναδόχου είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι ένα εν εξελίξει έργο που πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση όπως σε πολλά έργα τον τελευταίο μηνά. 

Η προσπάθεια μας είναι -και θεωρούμε ότι μόλις επιλυθούν τα προβλήματα άμεσα, προσδοκώντας φυσικά μια συμφωνία με τους εταίρους- να ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση έγινε σαφές ότι δεν τίθεται κανένα θέμα ούτε αναβολής ούτε αναστολής των εργασιών».

Κατά την επίσκεψη του στο αεροδρόμιο Χανίων, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι προχωράει άμεσα ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 32 ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ενώ όπως τόνισε θα αξιοποιηθεί και το προσωπικό που είχε απομακρυνθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Ο υπουργός Οικονομίας, που συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Αντώνη Παπαδεράκη, τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βάγια Βαγιωνάκη και τον γραμματέα του κόμματος στα Χανιά, Ανδρέα Παπανδρέου, ξεναγήθηκε σε χώρους του αεροδρομίου όπου βρίσκονται έργα σε εξέλιξη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.