ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Συνεδριάζει η ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης..

sunedriazei-i-omada-politikis-diapragmateuseis
Συνεδριάζει το μεσημέρι η ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης, με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών. 

Νωρίτερα και λίγες μόλις μέρες μετά το τηλεφώνημα της Παρασκευής, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ συνομίλησε με τον Ελληνα πρωθυπουργό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τζακ Λιου επεσήμανε προς τον Αλέξη Τσίπρα την ανάγκη η διαπραγμάτευση να κλείσει άμεσα.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ μιλώντας σήμερα στο London School of Economics, είπε ότι ένας λάθος υπολογισμός μπορεί να οδηγήσει σε νέα κρίση που θα πυροδοτηθεί από την Αθήνα και είναι λάθος να εκτιμά κάποιος ότι δεν θα έχει συνέπειες για τον κόσμο.

Ο ίδιος, όπως μετέδωσε το Euro2day.gr, ανέφερε πως η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει δύσκολες πολιτικές κάτι που δεν θα ήταν εύκολο για οποιαδήποτε κυβέρνηση. 

Όπως δήλωσε, θεσμοί όπως το ΔΝΤ πρέπει να δείξουν την απαραίτητη ευελιξία έτσι ώστε να αποφευχθεί μια κρίση αν η χώρα είναι πρόθυμη να μεταρρυθμιστεί. 

Μαξίμου: Το Brussels Group διευθετεί τις τελευταίες εκκρεμότητες

Εξάλλου, σύμφωνα κυβερνητικές πηγές, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αύξησε τον ELA, γιατί η Τράπεζα της Ελλάδος δεν ζήτησε αύξηση, καθώς το πλαφόν των 80,2 δισ. θεωρείται επαρκές μετά τη σταθεροποίηση της εκροής καταθέσεων.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι, οι εργασίες του Brussels Group ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν σήμερα στις 14:00 (ώρα Βρυξελλών),θα καθυστερήσουν, όμως, λόγω προβλήματος στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το οποίο ανάγκασε το αεροπλάνο που μετέφερε μέλη της ελληνικής αποστολής να προσγειωθεί στο Ντίσελντορφ. 

Το Brussels Group είναι σημαντικό, καθώς αυτό διευθετεί τις τελευταίες εκκρεμότητες για την επίτευξη συμφωνίας, τονίζεται από την πλευρά της κυβέρνησης.

Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό 1,8 δισ. €
Την ίδια ώρα, σε προσπάθεια των δανειστών να επιβάλλουν ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα στη χώρα, αποδίδει ο Γιάνης Βαρουφάκης, την αναφορά του προέδρου της Κομισιόν για απόκλιση ύψους 1,8 δισ. ευρώ στον ΦΠΑ μεταξύ των θέσεων Ελλάδας και εταίρων.

Προσερχόμενος στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι «αυτά τα περί 1,8 δισ. δημοσιονομικού κενού, είναι μέρος της προσπάθειας της τρόικας, για να επιβάλλει ακόμα μεγαλύτερη λιτότητα. Εμείς τα αμφισβητούμε. Εμείς θεωρούμε ότι δεν υπάρχει τέτοιο δημοσιονομικό κενό».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «ο μόνος λόγος, για τον οποίο δεν υπάρχει αυτήν την στιγμή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές, είναι η πολύ ισχυρή αντίθεσή μας και προσωπική μου αντίθεση».


real.gr

Σιγήν ιχθύος για το αν θα συζητηθεί τη Δευτέρα το θέμα Ελλάδα από Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ..




loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.