ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Παντρεύεται ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου..

pantreuete-o-prothipourgos-tou-louxemvourgou
Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου θα γίνει αύριο ο πρώτος εν ενεργεία αρχηγός κράτους της ΕΕ που θα παντρευτεί ένα πρόσωπο του ιδίου φύλου και ο δεύτερος παγκοσμίως - και όλα αυτά σε μια μικροσκοπική, κυρίως καθολική χώρα που συχνά θεωρείται μάλλον συντηρητική.

Ο 42χρονος Ξαβιέ Μπετέλ και ο σύντροφός του Γκοτιέ Ντεστενέ βρίσκονται μεταξύ των πρώτων ομόφυλων ανδρών που θα ασκήσουν το δικαίωμά τους να παντρευτούν από τον Ιανουάριο, όταν το Μεγάλο Δουκάτο έγινε το τελευταίο στην σειρά κράτος μέλος της ΕΕ στο οποίο παραχωρήθηκαν πλήρη δικαιώματα στα πρόσωπα του ιδίου φύλου που παντρεύονται.

«Όλοι είναι θερμοί και θετικοί», δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα Luxemburger Wort, ο παλιός τους φίλος και παρουσιαστής Στεφάν Μπερν, ο οποίος είναι προσκεκλημένος στην σεμνή τελετή του πολιτικού γάμου του ζευγαριού. «Δεν θα είναι μια φανταχτερή τελετή, αλλά ο συμβολισμός της είναι πολύ μεγάλος», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Μπετέλ, δικηγόρος ο οποίος έγινε δήμαρχος του Λουξεμβούργου σε ηλικία 38 ετών, είναι εδώ και πολύ καιρό ανοιχτός σχετικά με την σεξουαλικότητά του και δίνει μικρή βαρύτητα στην σημασία της.

Πριν από πέντε χρόνια, η Γιοχάνα Σιγκουρνταρντότιρ, τότε πρωθυπουργός της Ισλανδίας, είχε γίνει η πρώτη εν ενεργεία αρχηγός κράτους παγκοσμίως που παντρευόταν ένα πρόσωπο του ιδίου φύλου.

Ο Μπετέλ ανέβηκε στην εξουσία στο Λουξεμβούργο πριν από 18 μήνες. Η νίκη του κεντροδεξιού κόμματός του στις εκλογές τερμάτισε την παραμονή για 19 χρόνια στην πρωθυπουργία του Μεγάλου Δουκάτου του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είναι από πέρυσι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το κοινοβούλιο του Λουξεμβούργου έγινε πέρυσι το ένατο νομοθετικό σώμα της ΕΕ που άνοιγε τον δρόμο για τον γάμο μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου. Λίγο μετά την ενέργεια αυτή, ο Μπετέλ δήλωσε στους Los Angeles Times ότι ο Νεστενέ, ένας Βέλγος αρχιτέκτονας με τον οποίο έχει συνάψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, του έκανε πρόταση γάμου.

«Είπα “ναι”», δήλωσε. «Έχω μόνο μια ζωή και δεν θέλω να την κρύψω», σημείωσε.


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.