ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Εως τα μέσα Ιουνίου το ν/σ για σύμφωνο συμβίωσης..

ews-ta-mesa-iouniou-to-νσ-gia-sumfwno-sumbiwsis
Εως τα μέσα Ιουνίου θα έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της η νομοπαρασκευαστική επιτροπή με αντικείμενο την κατάρτιση σχεδίου νόμου για την τροποποίηση της νομοθεσίας περί συμφώνου συμβίωσης και για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι η Ευτυχία Κουνουγέρη-Μανωλεδάκη, ομότιμη καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ συμμετέχουν ως μέλη τρεις ακόμη καθηγήτριες Νομικής του ΑΠΘ και ένας δικηγόρος.

Υπόψη της επιτροπής θα τεθούν προς αξιολόγηση και προτάσεις των εμπλεκόμενων φορέων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με θέμα της μεταρρυθμίσεις στο πεδίο του Οικογενειακού Δικαίου, αναφέρει: 

«Κάθε νομοθετική πρωτοβουλία τροποποίησης διατάξεων του Αστικού Κώδικα και εν προκειμένω του Οικογενειακού Δικαίου, οφείλει να είναι προϊόν εμπεριστατωμένης μελέτης προκειμένου να μην θυσιάζεται η εσωτερική συνοχή και συνεκτικότητα του συνόλου των ρυθμίσεων του Αστικού Κώδικα». 

Ο κ. Παρασκευόπουλος επισημαίνει ταυτόχρονα ότι «ήδη συμπληρώνονται 31 έτη από την μεταρρύθμιση του Οικογενειακού Δικαίου που έγινε το 1983 και παρά τις κάποιες τροποποιήσεις που έγιναν, οι συνθήκες υποδεικνύουν ως αναγκαία την αναμόρφωση του Οικογενειακού Δικαίου».


real.gr

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.