ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΕΚΤ: Όχι σε χαλάρωση χρηματοδότησης για την Ελλάδα..

EKT-oxi-se-xalarwsi-xrimatodotisis-gia-tin-ellada
Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας περιόρισαν σήμερα τις προσδοκίες να χαλαρώσει άμεσα το πλαίσιο της χρηματοδότησης για την Ελλάδα, λέγοντας πως σε ό,τι αφορά την αποδοχή των ομολόγων της χώρας ως εγγύηση για τη χρηματοδότηση από την κεντρική τράπεζα, η απάντηση παραμένει «όχι».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Φρανκφούρτη, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε τη σοβαρότητα της κατάστασης αναφορικά με την Ελλάδα.

«Μόνο όταν θα έχει ολοκληρωθεί και θα είναι επιτυχής η τελική αξιολόγηση…του προγράμματος, εμείς, το διοικητικό συμβούλιο, μπορούμε να εξετάσουμε πιθανή αλλαγή. Αλλά όχι πριν από τότε» δήλωσε ο Βίτορ Κονστάνσιο, σχολιάζοντας την χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Τα σχόλιά του απηχούν τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Έβαλντ Νοβότνι, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

«Υπάρχει πάντα πολύ θόρυβος σε μια τέτοια κατάσταση και νομίζω ότι το βασικό είναι να ξεχωρίζουμε το θόρυβο από το γεγονότα», δήλωσε ο Νοβότνι στην τηλεόραση του CNBC.

«Για εμάς, είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι έχουμε συγκεκριμένες προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται. Η μία είναι…εάν μπορούμε για παράδειγμα να αποδεχθούμε ελληνικούς τίτλους, ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα. Η απάντηση προς το παρόν είναι: όχι» είπε.

Παράλληλα, διαμήνυσε ότι, ενώ η Ελλάδα δεν θα βγει από την ευρωζώνη, θα μπορούσε εντούτοις να χρεοκοπήσει.

«Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν θα συμβεί μια έξοδος της Ελλάδας» είπε προσθέτοντας ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να συμβούν πολλά πράγματα που δεν θα είναι καλά».

Αναφορικά με τις τράπεζες, ο Βίτορ Κονστάνσιο εξήγησε ότι «δεν υπάρχει αυτόματη σύνδεση μεταξύ, ας πούμε, μιας χρεοκοπίας της ελληνικής κυβέρνησης και αφερεγγυότητας των ελληνικών τραπεζών».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.