ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

«Συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας η διασφάλιση της ελευθεροτυπίας»

suntagmatiki-ipoxrewsi-tis-politeias-i-diasfalisi-tis-eleutherotipias
Η διασφάλιση της ελευθεροτυπίας και η κατοχύρωση του δικαιώματος των πολιτών στην έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση συνιστούν θεμελιώδεις συνταγματικές υποχρεώσεις της Πολιτείας. 

Όλες οι σχετικές εκθέσεις διεθνών οργανισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΕ τονίζουν την ύπαρξη προβλημάτων χειραγώγησης του Τύπου και των δημοσιογράφων από ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα, πολιτικούς παράγοντες και εξοντωτικά χρηματικά πρόστιμα.
 
Αυτά αναφέρει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο μήνυμά του ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λ. Κρέτσος για το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελευθερίας του Τύπου. 

«Χιλιάδες δημοσιογράφοι στην Ελλάδα σήμερα συνεχίζουν να ακροβατούν επικίνδυνα μεταξύ ανεργίας και υποαπασχόλησης. Η Ελλάδα εξακολουθεί να αποπνέει έναν αρνητισμό και να αδυνατεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στην οπτικοακουστική βιομηχανία με αποτέλεσμα να εντοπίζονται σοβαρές ελλείψεις στην εκπαίδευση των Ελλήνων πολιτών και της νέας γενιάς στη γλώσσα της οπτικοακουστικής επικοινωνίας.

Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελευθερίας του Τύπου, σημειώνει, συμπίπτει και με την προώθηση των αποφασιστικών μεταρρυθμίσεων στο τοπίο των ΜΜΕ (επαναλειτουργία της ΕΡΤ, αδειοδότηση ραδιοτηλεοπτικών μέσων, σύσταση οργανισμού για την ψηφιοποίηση του οπτικοακουστικού αποθέματος, αναδιοργάνωση Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και ΑΠΕ-ΜΠΕ κλπ.). 

Είμαι βέβαιος ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα παράγουν ένα νέο αφήγημα για την Ελλάδα και το τι έχει να προσφέρει στην παγκόσμια κοινότητα και ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα όλοι οι πολίτες της χώρας, στο κέντρο και στην περιφέρεια, θα έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στο αγαθό της έγκυρης ενημέρωσης και ποιοτικής ψυχαγωγίας», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Κρέτσος. 


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.