ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σαμαράς: Εκστρατεία κατά των «φόρων Τσίπρα»

samaras-ekstrateia-kata-forwn-tsipra
«Σημαία» σκοπεύουν να κάνουν ο Αντ. Σαμαράς και τα στελέχη της ΝΔ τα σενάρια για απόφαση της κυβέρνησης να δώσει την αύξηση του ΦΠΑ για να πάρει από τους εταίρους μια πίστωση χρόνου, και τίποτε παραπάνω, όπως πιστεύουν στη Λ. Συγγρού στα εργασιακά, το ασφαλιστικό και τις ομαδικές απολύσεις. 

Ο κ. Σαμαράς στη χθεσινή, μακροσκελή δήλωσή του, απέφυγε να θέσει τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης ή να κάνει κάποια έμμεση αναφορά στα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το πακέτο φορο-μέτρων που συζητά με τους δανειστές η κυβέρνηση. Τη δήλωση για τα σενάρια περί ΦΠΑ την έκανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης μιλώντας για «φορο-επιδρομή» που ετοιμάζει η κυβέρνηση με αύξηση του ΦΠΑ. 

Βουλευτές της ΝΔ που εκλέγονται σε παραδοσιακές τουριστικές περιοχές έχουν εισηγηθεί στον κ. Σαμαρά να ξεκινήσει «εκστρατεία» κατά της αύξησης του ΦΠΑ κάτι που ωστόσο στελέχη από το στενό του περιβάλλον εκτιμούν πως δεν μπορεί να γίνει στην παρούσα στιγμή - χωρίς η κυβέρνηση να έχει ενημερώσει για το περιεχόμενο της συμφωνίας που συζητά με τους δανειστές. 

Τι θα πράξει όμως η κοινοβουλευτική ομάδα σε περίπτωση που η κυβέρνηση καταφέρει να έρθει σε συμφωνία την οποία θα φέρει στη Βουλή; Επισήμως η ΝΔ δεν παίρνει θέση. 

Ο Αντ. Σαμαράς κρατά κλειστά τα χαρτιά του, ο εκπρόσωπος Κώστας Καραγκούνης δηλώνει πως όλα θα εξαρτηθούν από το περιεχόμενο της συμφωνίας. Και άλλα στελέχη όπως η Ντόρα Μπακογιάννη - υπέρμαχη της μάχης κατά του ΕΝΦΙΑ -τονίζουν πως «μπροστά στο δίλημμα Ελλάδα ή χρεοκοπία οι βουλευτές της ΝΔ θα επιλέξουν τη σωτηρία της χώρας...».Με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό στην περίπτωση που η κυβέρνηση καταλήξει σε συμφωνία και τη φέρει στη βουλή ακόμη και ως ένα άρθρο προκειμένου να εγκλωβίσει όχι μόνο τους δικούς της βουλευτές αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση. 

Άλλα στελέχη πάντως όπως οι Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζουν ότι η ΝΔ δεν μπορεί να ψηφίσει «μέτρα Τσίπρα» που ήδη είχε απορρίψει η κυβέρνηση Σαμαρά. Και πετούν το μπαλάκι στις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για την ψήφιση της όποιας συμφωνίας έρθει στη βουλή που ούτως ή άλλως, όπως πιστεύουν όλοι στο γαλάζιο στρατόπεδο θα είναι «πολύ πιο σκληρή από το e-mail Χαρδούβελη».

Επί του παρόντος η ΝΔ δεν έχει βρει βηματισμό στα επιχειρήματα υπέρ ή κατά της συμφωνίας που συζητά η κυβέρνηση. Ο κ. Σαμαράς συνεχίζει να πιέζει τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει σε συμφωνία με τους δανειστές την ώρα που γνωρίζει ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκονται σχεδόν όλα όσα είχαν ζητηθεί και από τη δική του κυβέρνηση -τα οποία και στο τέλος απέρριψε (ΦΠΑ, δημοσιονομικό κενό) με αποτέλεσμα να μην κλείσει ποτέ η 5η αξιολόγηση του μνημονίου πριν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές.


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.