ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ένας Έλληνας στο τιμόνι του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου..

enas-ellinas-sto-timoni-tou-organismou-oikonomikis-synergasias-tou-euxinou-pontou
Με ελληνική ηγεσία, μετά την πρόσφατη εκλογή του πρέσβη Μιχάλη Χρηστίδη, ως γενικού γραμματέα του ΟΣΕΠ (Οργανισμού Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου), ο περιφερειακός αυτός οργανισμός, στην ανατολική ευρωπαϊκή γειτονιά, με δώδεκα κράτη - μέλη, "ανοίγει πανιά", προκειμένου να υλοποιήσει επωφελή οικονομικά πρότζεκτ και να αποτελέσει ένα "παράθυρο διαλόγου", μεταξύ των μελών του, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε έντονη αντιπαράθεση.

Στη συνέντευξη που έδωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκλεγείς πρέσβης, δηλώνει ότι αυτές ακριβώς οι αντιθέσεις, όπως για παράδειγμα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαιτζάν, καθιστούν τον ΟΣΕΠ εξαιρετικά χρήσιμο, ένα πολύτιμο παράθυρο διαλόγου και συνεργασίας, δυνατότητα που στις μέρες μας είναι εξαιρετικά χρήσιμη.

Πρέπει να προσεγγίζουμε με πνεύμα πολυμερούς συνεργασίας και όχι ιδιοτελούς προβολής πολιτικών θέσεων, τονίζει ο κ.Χρηστίδης και μιλάει για τομείς στους οποίους μπορούν να υπάρξουν αποτελέσματα με οφέλη και για την Ελλάδα.

Πρέπει να επικεντρώσουμε την προσπάθειά μας σ' αυτά που μπορούμε να κάνουμε λέει, κι αυτά είναι ο τουρισμός - που για μας είναι πολύ σημαντικός από τη Ρωσία και την Ουκρανία, οι μεταφορές, και η αποκατάσταση των πορθμειακών γραμμών, μεταξύ των λιμανιών του Β. Αιγαίου και του Ευξείνου Πόντου, που θα διευκολύνουν το άνοιγμα νέων αγορών, η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, η προώθηση του εμπορίου, με την απάλειψη γραφειοκρατικών εμποδίων.

Φυσικά, το θέμα είναι να υπάρχει χρηματοδότηση και να προετοιμάζονται σωστά και αξιόπιστα πρότζεκτ, στα οποία θα δώσουμε έμφαση, προκειμένου να προσελκύσουμε χρηματοδότες από τρίτους παράγοντες, όπως η ΕΕ, οι τράπεζες, οργανισμοί από την Κίνα, ή την Ιαπωνία και να πετύχουμε τη σύμπραξη κρατικών και ιδιωτικών φορέων χρηματοδότησης.

Η περιοχή την οποία καλύπτει ο Οργανισμός, που απαρτίζεται από χώρες των Βαλκανίων, του Ευξείνου Πόντου, τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Τουρκία, έχει ιστορικούς δεσμούς με την Ελλάδα. Εκεί κινηθήκαμε πολιτιστικά, εμπορικά, οικονομικά, έχουμε τράπεζες, εταιρίες και πολλές επιχειρηματικές δραστηριότητες και μια σημαντική ομογένεια, που αποτελεί ισχυρό κρίκο στην αλυσίδα συνεργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.