ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Στο κάδρο των ευθυνών έθεσαν τον Άκη..

sto-kadro-twn-euthinwn-ethesan-ton-aki
Μετά τους Κώστα Σημίτη και Ευάγγελο Βενιζέλο στο κάδρο των ευθυνών για την πολιτική που ακολούθησε στο ζήτημα των εξοπλισμών έθεσαν τον Άκη Τσοχατζόπουλο και η Βάσω Παπανδρέου και ο διάδοχός του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου.  

Τα πρώην μέλη των κυβερνήσεων Σημίτη και άλλοτε κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν χθες στο εφετείο όπου εκδικάζεται η υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου για τις μίζες στα εξοπλιστικά και με τα όσα είπαν έθεσαν τον πρώην υπουργό Άμυνας στο κάδρο των ευθυνών για τους παράνομους χρηματισμούς των πολεμικών αγορών, αλλά και για την πολιτική ζημιά που προκάλεσε στο κόμμα η υπόθεση αυτή. 

Τόσο η Βάσω Παπανδρέου, όσο και ο Γιάννος Παπαντωνίου αρνήθηκαν ότι είχαν κοινωνικές σχέσεις με τον Άκη Τσοχατζόπουλο αρκούμενοι να δηλώσουν ότι οι σχέσεις τους κινούνταν μόνο σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου. 

Η Βάσω Παπανδρέου στα όσα ανέφερε στο δικαστήριο κινήθηκε στην ίδια «γραμμή» με τον Κώστα Σημίτη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο που κατέθεσαν την περασμένη εβδομάδα, κάνοντας λόγο για σημαντικό πολιτικό πλήγμα που δέχθηκε το ΠΑΣΟΚ από τις αποκαλύψεις για το χρηματισμό του Άκη Τσοχατζόπουλου. 

Η Βάσω Παπανδρέου, που κλήθηκε ως πρώην υπουργός που συμμετείχε στις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ, κατηγόρησε τον Άκη Τσοχατζόπουλο ότι με τα όσα αποκαλύφθηκαν το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε πολύ ακριβά την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών. Η πρώην υπουργός δήλωσε αιφνιδιασμένη και θυμωμένη από τα όσα αποκαλύφθηκαν, μετά τη σύλληψη Τσοχατζόπουλου. «Αν αληθεύουν όλα αυτά είναι φρικιαστικά. Γίνομαι έξω φρενών. Έδωσα την ζωή μου για το ΠΑΣΟΚ. Άλλα προωθούσαμε και άλλα πράγματα υπηρετούσαμε. Το να καταρρέει αυτό για το οποίο αγωνίστηκες μία ζωή, είναι πολύ σημαντικό» είπε. 

Τα δυο πρώην μέλη του υπουργικού συμβουλίου είχαν και έντονη στιχομυθία κατά την εξέταση της μάρτυρος. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος παίρνοντας το λόγο για να της κάνει ερωτήσεις επανέλαβε ότι ο ρόλος του ΚΥΣΕΑ στην λήψη των αποφάσεων είναι καθοριστικός με την Βάσω Παπανδρέου να αντιτείνει ενοχλημένη: Δεν κατηγορείστε για τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ κ. Τσοχατζόπουλε, αλλά για δωροδοκία.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Δεν υπάρχει δωροδοκία του υπουργού. Καμία δωροδοκία δεν υπάρχει.

Βάσω Παπανδρέου: Μακάρι να είναι ψέματα κύριε Τσοχατζόπουλε. Λυπάμαι παρά πολύ για σένα και για το ΠΑΣΟΚ.

Γ.Παπαντωνίου: Απάτη τα αντισταθμιστικά

Ο διάδοχος του Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου δεν κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με την Βάσω Παπανδρέου επιλέγοντας να μην κατηγορήσει σε πολιτικό επίπεδο τον πρώην υπουργό. Αντιθέτως, άφησε αιχμές για την πολιτική των αυξημένων εξοπλιστικών δαπανών που όπως είπε κληρονόμησε από τον Άκη Τσοχατζόπουλο. 

Ο Γιάννος Παπαντωνίου κατέθεσε ότι όταν ανέλαβε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαπίστωσε εκτίναξη των δαπανών για την αγορά πολεμικού υλικού σε επίπεδο παγκόσμιου ρεκόρ, καθώς εκείνη την περίοδο η Ελλάδα πραγματοποιούσε όγκο αγορών αντίστοιχο με αυτό των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

«Όταν ανέλαβα το υπουργείο, διαπίστωσα ότι την περίοδο Τσοχατζόπουλου, υπήρξε εκτίναξη δαπανών. Είχαμε παγκόσμιο ρεκόρ, μαζί με το Ισραήλ και την Αμερική. Υπήρχε μεγάλο άνοιγμα στους εξοπλισμούς. Έκανα δραστικές περικοπές» είπε στην κατάθεση του ο Γιάννος Παπαντωνίου. 

Αναφερόμενος στην προμήθεια των TOR M1 ο Γιάννος Παπαντωνίου υποστήριξε ότι με τα αντιαεροπορικά συστήματα που επελέγησαν οι στρατιωτικοί «ήταν πολύ ικανοποιημένοι», ενώ σημείωσε πως «δεν προέκυψε κανένα στοιχείο για δωροδοκία στα ΤΟRM 1 στην εξεταστική επιτροπή. Και όχι μόνο για το κόμμα μου, αλλά για κανένα κόμμα. Τότε δεν ήταν τίποτα γνωστό. Μόνο όταν έγιναν οι δίκες στην Γερμανία και την Ρωσία». 

Χαρακτήρισε «ανωμαλία» την υπόθεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων και υπερασπίστηκε τις κινήσεις που έκανε σε αυτό το σκέλος. «Μόλις έλαβα γνώση αυτής της ανωμαλίας, για τα αντισταθμιστικά, πήγα στη Ρωσία ήρθα σε συνεννόηση με τον ομόλογο μου τον κ. Ιβάνοφ και αντικατέστησε την εταιρεία που είχε κάνει τη λαμογιά με μια άλλη που έκανε τα αντισταθμιστικά. Η Ρωσία τα πλήρωσε δυο φορές» ανέφερε ο Γιάννος Παπαντωνίου. 

Εισαγγελέας: Θυμάστε αν ο Τσοχατζόπουλος σε κατ ιδίαν συναντήσεις επιχειρηματολόγησε υπέρ αυτής της επιλογής;

Παπαντωνίου: Δεν είχαμε άλλη σχέση περάν της αυστηρά επαγγελματικής.

Αναπληρωτής Εισαγγελέας: Εσείς διαβλέψατε πολιτική δίωξη;

Παπαντωνίου: Υπάρχει μια πρωτόδικη απόφαση που είναι φοβερή. Συνταρακτική. Αν το δικό σας δικαστήριο την επιβεβαιώσει... 
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.