ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σακελλαρίδης: Να πιστοποιηθεί η πρόοδος που έχει γίνει..

sakellaridis-na-pistopoiithei-i-proodos-pou-exei-ginei
Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να πιστοποιηθεί από το Eurogroup η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
 
Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε: «Χθες στο κυβερνητικό συμβούλιο στην ουσία επαναδιατυπώθηκε και επιβεβαιώθηκε η θέση της ελληνικής κυβέρνησης και η προσπάθειά της έτσι ώστε να υπάρχει μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων οι οποίες λαμβάνουν χώρα. Σε λίγη ώρα ξεκινά το Eurogroup στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να καταγραφεί, να πιστοποιηθεί η σημαντική πρόοδος η οποία έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις στο τελευταία χρονικό διάστημα στο Brussels Group».
Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση έχει υπόψη της κάποιο plan B σε περίπτωση που δεν υπάρχει θετική κατάληξη στο σημερινό Eurogroup ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε κατηγορηματικά: 

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν εξετάζει κάποιο σχέδιο Β, κάποιο plan B από τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση κι ο τρόπος με τον οποίο λαμβάνει χώρα η διαπραγμάτευση είναι ένας ενιαίος τρόπος και μία ενιαία διαδικασία. Σήμερα δεν τελειώνει τίποτα, αυτό το γνωρίζουμε όλοι, υπάρχει ακόμα δρόμος ο οποίος πρέπει να γίνει έτσι ώστε να καταλήξουμε να φτάσουμε σε μία τελική συμφωνία».Σχετικά με το αν θα πληρώσει η Ελλάδα την αυριανή δόση στο ΔΝΤ ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει την ευθύνη να καλύπτει τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της προς το εξωτερικό, αλλά και προς το εσωτερικό όταν αυτές αφορούν τις γνωστές δαπάνες είτε για μισθούς, είτε για συντάξεις, είτε δαπάνες για την εύρυθμη λειτουργία του δημοσίου». Σχετικά με το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι «η συμφωνία θα πρέπει να κινείται μέσα στο πλαίσιο των κόκκινων γραμμών που έχει θέσει η λαϊκή εντολή. 

«Η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν φοβάται τη λαϊκή βούληση, αντιθέτως πιστεύει ότι η λαϊκή βούληση είναι σύμμαχός της σε αυτήν τη διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ακόμη ότι «εάν η ερώτηση είναι “νέο μνημόνιο” η απάντηση από την κυβέρνηση είναι σίγουρα “όχι”».Σχετικά με το ποια θα είναι η αντίδραση της κυβέρνησης στην περίπτωση που δεν προκύψει κάποιο θετικό δείγμα προόδου κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup ο κ. Σακελλαρίδης επεσήμανε: 

«Εμείς από τη δική μας την πλευρά, όπως και σε κάθε κορυφαία συνάντηση, είτε είναι σύνοδος κορυφής, είτε είναι Eurogroup πηγαίνουμε με μία στρατηγική η οποία αποτελεί συνέχεια όλης αυτής της στρατηγικής την οποία ακολουθούμε έτσι ώστε να έχουμε ένα ευτυχές αποτέλεσμα».Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε:
 
«Θα σας έλεγα να μην προδικάζουμε τι θα συμβεί με τον ΕΝΦΙΑ για το 2015. Αλλωστε και ο πρωθυπουργός είχε θέσει αυτό το ζήτημα σε συνάρτηση με το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015, όμως σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών κινείται με έναν τέτοιο τρόπο έτσι ώστε σε κάθε περίπτωση να ελαφρύνει τα βάρη προς τα νοικοκυριά από τον ΕΝΦΙΑ ο οποίος σε κάθε περίπτωση αποτελεί τον πιο άδικο χώρο που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια».Κληθείς να σχολιάσει την είσοδο των εργαζομένων της ΕΡΤ στο κτήριο της Λεωφόρου Μεσογείων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: 

«Μετά την ψήφιση του νόμου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ τα πράγματα μπαίνουν σε μια σειρά. Αυτό που λέμε είναι να υπάρξει μια ομαλή διαδικασία έτσι ώστε να λειτουργήσει η ΕΡΤ με τρόπο που θα σέβεται την πολυφωνία και τον πλουραλισμό ώστε να αποτελέσει κόσμημα για τον πολιτισμό και την ενημέρωση».real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.